Erre van idő

2023.09.05. 11:12

Bosszúhadjáratot hirdetett a farkasok ellen Ursula von der Leyen (videó)

Az állatok védett státuszának megváltoztatását akarja, mert egy farkas megölte szeretett póniját – írja a Magyar Nemzet.

MW

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke megszólaltatja a tanácskozás kezdetét jelzõ csengettyűt az uniós testület heti ülésén Brüsszelben 2023. június 28-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Olivier Hoslet

Ursula von der Leyen újabb szintre emelte a farkasokkal szembeni bosszúhadjáratát, az Európai Bizottság elnöke most információkat gyűjt az állat hatásairól különböző helyi közösségektől és tudósoktól. 

A bizottság az adatokat arra használja majd fel, hogy adott esetben javasolja a farkasok uniós védelmi státuszának módosítását.

A német politikus azok után kérte a szigorú védelmi szabályok újraértékelését Európán belül, hogy szeretett póniját megölte egy farkas tavaly Németországban.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Az emberekre támadó medvéket védi az EU

Bár a farkasok jelenléte valódi veszélyforrás lehet, nem ezek az állatok az egyedüliek, amelyek komoly problémákat okoznak az Európai Unióban. Romániában évek óta vita tárgyát képezi a medvepopuláció nagy száma– írja a Magyar Nemzet. 

A barnamedve ugyanis szintén védett faj az EU-ban, a legnagyobb számban azonban Romániában élnek, ahol már annyira elszaporodtak, hogy rendszeresen tűnnek fel a falvakban, városokban, támadnak háziállatokra és emberekre. 

A Magyar Nemzet teljes cikke a témában ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában