A konzervatívok lejáratására

2023.09.17. 11:31

Soros pénzeli Joe Biden TikTok-hadseregét

Soros György egy seregnyi tiktokert finanszíroz szélsőbaloldali ügyeinek előmozdítására, Joe Biden elnök dicséretére és a konzervatívok lejáratására.

MW

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke Marylanden mondott beszédet 2023. szeptember 14-én

Forrás: AFP

Fotó: Jim Watson

Joe Biden „TikTok-hadserege" százezreket kapott Soros Györgytől, hogy baloldali ügyeket mozdítsanak elő, konzervatívokat gyalázzanak – írja az Origo a The New York Post beszámolója alapján. 

Tömérdek pénzt fizettek ki

A portál szerint Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa 2020-ban és 2021-ben 5,5 millió dollárt fizetett ki a nonprofit Accelerate Action Inc.-nek, amely legalább 300 000 dollárt adott 2022-ben egy másik nonprofit szervezetnek, a Gen Z for Change-nek, amely 500 „aktivistából, szervezőből és alkotóból" álló hálózattal büszkélkedhet.

Biden elnök hivatali ideje alatt a Gen Z for Change-t és más közösségi média sztárokat is megkeresett, hogy népszerűsítsék politikai programját – szemlézte az Origo a a The New York Post cikkét.

Joe Biden felhasználta őket saját maga népszerűsítésére

2022 márciusában a Fehér Ház vezető tisztviselői tájékoztatták a megkeresett influenszereket az Egyesült Államok folyamatban lévő ukrajnai erőfeszítéseiről. Vivek Murthy tábornok sebésszel beszélgettek például a koronavírusról, és Bidennel is találkoztak az Ovális Irodában – írta a Washington Post. Hozzátették: hozzájárulásuk elismeréseként a Gen Z for Change meghívást kapott a Fehér Házba, hogy szemtanúja legyen az inflációcsökkentési törvény aláírásának. A portál szerint azonban nem világos, hogy a Gen Z for Change hogyan juttatja a Soros-pénzt a fiatal influencer aktivistáknak, akik rengeteg pénzt kapnak a már említett feladatokért.

A kritikusok szerint aggasztó, ami történik

Soros György a szélsőbaloldali aktivisták következő generációját finanszírozza egy olyan platformon, amely a [Kínai Kommunista Párthoz tartozik] – mondta Stefanik képviselő a The Postnak. Hozzáteszik: 

az Accelerate Action 2020-ra és 2021-re szóló 8,3 millió dollárjának nagyjából kétharmada Sorostól származott. 

A legfrissebb nyilvánosan elérhető adónyilvántartás szerint az Accelerate Action az egyetlen nonprofit szervezet, amely adományozott a Z generációnak a „változásért”. 

A teljes cikket az Origo.hu-n olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában