Politikai pamflet

2023.10.25. 10:01

Alapjogokért Központ: a dollárbaloldal tovább akciózik Brüsszelben

Az Európai Parlament „politikai cirkusza”, élén Daniel Freund (Zöldek/Európai Szabad Szövetség) európai parlamenti képviselővel, éppen az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékéről szóló nemzeti ünnepen indított újabb támadást Magyarország ellen – közölte az Alapjogokért Központ.

MW

Daniel Freund német zöldpárti európai parlamenti képviselő a jogállamiság magyarországi helyzetével kapcsolatos uniós aggályokra adott magyar válaszintézkedésekkel kapcsolatban tartott sajtóértekezleten az Európai Parlament brüsszeli épületében 2022. november 17-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Stephanie Lecocq

A honlapjukon közzétett elemzésben azt írták: az „önmagukat függetlennek tituláló”, de nyilvánvalóan a Nyílt Társadalom hálózatának „zsoldjában álló” baloldali brüsszeli képviselők és a hozzájuk kötődő „szakértők” által írt elemzés a Magyarországnak járó uniós források további visszatartására szólít fel. A pénzügyi zsarolás folytatódik – tették hozzá.

Úgy fogalmaztak: az említett „szakértői munka”, amelyre Daniel Freund hivatkozik, egy újabb „fércmű”, politikai pamflet Soros György „globalista-progresszív boszorkánykonyhájából”; az anyag lábjegyzetében hivatkozási alapként „a Soros fizette” Magyar Helsinki Bizottság – „a pedofilmosdatásba keveredett Kőszeg Ferenc szervezete” –, az Amnesty International és az Eötvös Károly Intézet anyagai találhatók.

Ne legyen kétségünk afelől sem, hogy a tanulmány szerzőinek tollát a hazai dollárbaloldal brüsszeli képviselői fogták

– írta az Alapjogokért Központ.

A kör bezárult – tették hozzá –, a külföldi baloldali elit által finanszírozott hazai ellenzék a Soros-szervezetek érveivel kirohan Brüsszelbe, az európai baloldal „szoknyája mögé bújva a magyar érdekekre támad, melyből aztán itthon politikai cirkuszt csinál”. Mindez az elmúlt évekből már ismerős az Alapjogokért Központ szerint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában