Izzadságszagú győzködés

2023.10.31. 06:56

Rákapcsolna a fiatalításra a Demokratikus Koalíció

Kiszel­ly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatója szerint, amikor a baloldali pártok egymást ütlegelik, az csak a látszat, a végén úgyis össze fognak állni.

MW

Gyurcsány Ferenc fiatalokkal fotózkodik Dunakeszin

Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook

A Demokratikus Koalíció (DK) a közvélemény-kutatásokat akarja megnyerni a Momentummal folytatott cicaharcban – mondta a Magyar Nemzetnek Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatója. Mint ismert, az utóbbi napokban a DK ismét látványos kísérletet tett arra, hogy növelje népszerűségét a fiatalok körében: Dobrev Klára árnyékkormányfő a Krúbi művésznéven ismert baloldali rapperrel mutatkozott együtt, a pártban kifejlesztettek egy DK Plusz nevű mobiltelefonos alkalmazást és a Momentummal vitáztak a széles nyilvánosság előtt.

Az elemzési igazgató felidézte: Gyurcsány Ferenc korábban is tett már kísérletet arra, hogy növelje a népszerűségét a fiatalok körében.

A bukott kormányfő 2014-ben hozta létre a NapiFeri mobilalkalmazást, YouTube-csatornát indított, ahol a Parlamentet mutatta be és fiatalok kívánságait teljesítette, illetve tornacipőben mutatkozva igyekezett magát fiatalosnak és menőnek feltüntetni, de ez akkor nem jött be neki. 

A DK-nak van az egyik leg­idősebb szavazóbázisa, amit természetes, hogy meg kell újítani – világított rá Kiszelly Zoltán.

Az igazgató szerint Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője azért most támadta meg a Gyurcsány–Dobrev-tandemet, mert a baloldali pártoknak fontos kérdés a közvélemény-kutatások alakulása az európai választások előtt. 

Most nem mindegy, hogy melyik párt tűnik kezdeményezőnek, mert ki akarják hozni a maximumot a támogatottságukból: a DK a baloldali vezető szerepét őrizné meg, a Momentum pedig azt venné át. De Karácsony Gergely főpolgármester sem véletlenül most hozza létre a Budapest-szövetséget. Amelyik párt jó kiindulópozí­ciót nyer a közvélemény-kutatásokban, ahhoz fognak gravitálni az ellenzéki szavazók

 – vélekedett Kiszelly Zoltán.

Ahogy a baloldali ellenzéki összefogás idején mindent tudni lehetett Ungár Péter családi és céges hátteréről, úgy a Momentum is mindent tudott a DK-ról.

Ami a szemünk előtt zajlik, az cicaharc, látszatvita, mert amint a lengyel példa is mutatja, a dollárbaloldal különbözőnek látszó pártjai a végén úgyis összefognak

– fejtette ki. Hozzátette: ez a szavazók átverése, ami látható volt Szlovákiában, Izraelben, Bulgáriában és Csehországban is. A DK-sok nyilván azért küzdenek a fiatal voksolókért, hogy ők maradjanak a legerősebb párt, a Momentum pedig próbál az elmúlás ellen védekezni, hiszen támogatottságuk csupán nagyjából a fele a DK-énak.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában