Riasztás

2023.11.27. 10:56

Belgiumban csaknem harminc iskolát zártak be bombariadó miatt

A brüsszeli és a brabanti régió 27 iskolája zárva maradt hétfőn vasárnap késő este bejelentett bombariadó miatt – közölte honlapján Vallónia és Brüsszel régió iskolai hatósága (WBE).

MW

Illusztráció/ Rendőrök és katonák bombariasztás közben a brüsszeli Gare du Nord - Noordstation vasútállomáson, 2016. október 5-én

Fotó: Belga via AFP

A hatóság az „elővigyázatosság elvének szigorú betartására” hivatkozva döntött így. A WBE kapcsolatban áll az illetékes hatóságokkal, számos helyszínt már ellenőriztek, és jelenleg is folyamatban van az ellenőrzésük. A helyzetet a mai nap folyamán újraértékelik – áll a testület közleményében. 

A WBE sajnálatát fejezte ki, hogy „az elmúlt hetekben megszaporodtak az ilyen típusú riasztások, és hogy ez mindenkinek, különösen a családoknak nehézségeket okoz”.

A hónap elején több iskolát kellett kiüríteni Brüsszelben és környéken, miután a rendőrséghez bombafenyegetésről érkezett bejelentés. 

A brüsszeli ügyészség akkor hangsúlyozta, hogy nagyon komolyan veszi ezeket az incidenseket.

A hamis riasztásokért súlyos büntetés jár, amely három hónaptól két évig terjedő szabadságvesztéssel és 400 eurótól 2400 euróig terjedő pénzbírsággal sújtható

– közölték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában