1000 adag ételt osztanak ki

2023.12.17. 11:00

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos fővárosi szeretetvendégsége

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezi hagyományos adventi-karácsonyi szeretetvendégségét. Hat napon át, december 17. és 22. között naponta 1000 adag ételt osztanak ki önkéntesek, támogatók és a Segélyszervezet munkatársai a hajléktalanoknak, illetve rossz szociális körülmények között élő családok számára. A szeretetvendégségen az étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várja a rászorulókat.

MW

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet Facebook-oldala

A segélyakció első napján, december 17-én, vasárnap az Ökumenikus Segélyszervezet szeretetvendégségébe Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató mellett önkéntesként bekapcsolódik Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó, Iszak Eszter műsorvezető és Mezei Léda színésznő. A hat napos melegétel-osztás első két napjának megvalósulását az E.ON Hungária Csoport 5,6 millió forinttal támogatja. A rászorulók fogadásába a vállalatcsoport önkéntesei is bekapcsolódnak. A szeretetvendégségre érkezők ma a pörkölt és tészta mellé savanyúságot, kenyeret, süteményt, gyümölcsöt és szaloncukrot is kapnak.

Számos fontos állomása volt idén is a Segélyszervezettel közös munkánknak: nyári táboroztatás, az iskola- és óvodakezdés segítése, hátrányból induló gyermekek digitális felzárkóztatása. Mégis, a szeretetvendégség minden évben az az esemény, amely a leginkább megérinti, és arra sarkallja kollégáinkat, hogy önkéntes munkájukkal maguk is segítsék a rászorulókat. Azzal, hogy az ételosztást nem csak anyagiakkal támogatjuk, hanem kollégáink önkéntes segítőként is bekapcsolódnak, arra hívjuk fel a figyelmet, hogy az ünnepek közeledtével legyünk nyitottabbak, törődjünk egymással, és különösen azokkal, akiknek támogatásra van szükségük

– mondta el a kezdeményezés kapcsán Losonczi Gergely, az E.ON Hungária Csoport vállalati kommunikációs vezetője.

GÁNCS Kristóf
Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója beszél a segélyszervezet adventi adománygyűjtési célkitűzéseit ismertető sajtótájékoztatón az országos központban, Budapesten 2023. december 3-án
Fotó: Lakatos Péter / Forrás: MTI

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója kifejtette: 

A karácsony előtti szeretetvendégség évtizedek óta része segélyszervezetünk ünnepi segélyakciósorozatának. Mint minden évben, idén is többet szeretnénk nyújtani a rászorulóknak egy tál meleg ételnél: valamit karácsony legfontosabb üzenetéből, a cselekvő, befogadó szeretetből. Nagyon hálásak vagyunk támogatóinknak, adományozóinknak és önkénteseinknek, hogy együtt segítenek velünk, és hogy az összefogás erejével emberek ezreinek ünnepét tehetjük szebbé!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában