Jótékonyság

2023.12.29. 21:16

Élménynapot szervezett a Regőczi Alapítvány a Covid-árváknak

Élménynapot tartott a Regőczi Alapítvány a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeknek pénteken Budapesten. Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumának elnöke fontosnak nevezte, hogy a támogatottjaik körébe tartozó családok ne pusztán pénzbeni támogatást kapjanak, hanem közös élményeket is – írja az MTI.

MW

Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke, Áder János volt köztársasági elnök felesége (j2) az alapítvány által tartott élménynapon, amelyet a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeknek szerveztek, a budapesti Vígvarjú Étteremben 2023. december 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Herczegh Anita, Áder János volt köztársasági elnök felesége elmondta, hogy a 21 gyermeket és 9 szülőt láttak vendégül, a programok között országházi látogatás és a Magyar Zene Háza kiállításának megtekintése is szerepelt.

A visszajelzések alapján nagy az igény az ilyen rendezvényekre, és a támogatóknak köszönhetően számos sport- és kulturális programot szervezhetünk

– fogalmazott.

ÁDER János; HERCZEGH Anita
Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke, Áder János volt köztársasági elnök felesége (b6) az alapítvány által tartott élménynapon, amelyet a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeknek szerveztek, az Országházban 2023. december 29-én
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

Nyáron a budapesti atlétikai világbajnokság eseményeire látogathattak el a családok, szerveztek számukra közös táborokat, karácsony előtt pedig az Operaházban a Diótörő című előadás nyilvános főpróbáján is részt vehettek – sorolta a főbb eseményeket.

Emlékeztetett arra, hogy az alapítvány nemcsak nagykorúságukig segíti a gyermekeket, hanem az egyetemi tanulmányok befejezéséig, illetve a szakmájuk megszerzéséig.

Jelenleg mintegy 1360 főt támogatnak, tavaly ez a szám 1600 volt, ám sokan már felnőttek, befejezték tanulmányaikat, illetve munkába álltak – tette hozzá a kuratórium elnöke.

Az élménynapon az alapítvány támogatottjait a Vígvarjú Étteremben ebédre látták vendégül.

Semsei Rudolf, az étterem tulajdonos-ügyvezetője azt mondta: „fontosnak érezzük, hogy támogassuk a rászorulókat, akik valamiért, akár a Covid miatt segítségre szorulnak”.

Résztvevők a Regőczi Alapítvány által tartott élménynapon, amelyet a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeknek szerveztek, a városligeti Magyar Zene Házában 2023. december 29-én
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

Kitért arra, hogy az étterem számos más karitatív kezdeményezésben is részt vesz, a Vakvarjú Szeretetszolgálat keretében nyújtanak segítséget. Minden évben van egy-egy gondolat, amely köré a segítségnyújtás szerveződik, az idei évben ez a hála – közölte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában