Katasztrófa

2024.01.13. 12:44

Hatalmas tűz pusztított Szentpéterváron

Óriási tűz ütött ki szombaton reggel a legnagyobb orosz online kiskereskedő, a Wildberries raktárában Szentpéterváron. Sikerült mindenkit kimenekíteni.

MW

Sűrű fekete füst tör a magasba, miután hatalmas tűz ütött ki a legnagyobb orosz online kiskereskedő, a Wildberries szentpétervári raktárában 2023. január 13-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Anatolij Malcev

A tűz csaknem 70 ezer négyzetméteren pusztít. A legmagasabb, ötös riasztási fokozatú tűz oltásában 270 tűzoltó és 57 technikai egység vesz részt.

A tűz csaknem 70 ezer négyzetméteren pusztít
Fotó: Anatolij Malcev / Forrás: MTI/EPA

 A tűz szombaton reggel keletkezett, és rohamosan terjedt tovább az épületben, amelynek a tetőszerkezete mintegy 50 ezer négyzetméteren beomlott.

Szakértők elsődleges véleménye szerint a tüzet elektromos vezetékek meghibásodása okozta.

Az viszont biztos, hogy nem működött a tűzjelző rendszer, amelyet már korábban kikapcsoltak többszöri téves riasztás miatt. Minthogy hivatalosan nem jegyezték be, a raktár kívül állt  az ellenőrző és felügyeleti hatóságok látókörén.

A Wildberries jelezte, hogy a megsemmisült termékek árát visszatéríti a gyártóknak.

A 2004-ben alapított Wildberries Oroszországon kívül jelenleg Örményországban , Fehéroroszországban , Kazahsztánban , Kirgizisztánban, Üzbegisztánban és Azerbajdzsánban van jelen. 2022-ig Franciaországban, Németországban, Izraelben, Olaszországban, Moldovában, Lengyelországban, Szlovákiában, Spanyolországban, Törökországban, az Egyesült Államokban és Ukrajnában is működött.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában