Büntetésvégrehajtás

2024.02.18. 17:20

A magyar helyett a saját börtöneikkel is foglalkozhatnának az olaszok

A magyar börtönöket kritizálják az olaszok, eközben játszi könnyedséggel szöknek a rabok a börtöneikből – írja a Mandiner. Az antifa támadás olasz vádlottja miatt került össztűz alá a magyar büntetés-végrehajtás a mainstream médiában.

MW

Az olasz börtönökben sincs minden rendben

Forrás: Shutterstock

Fotó: FOTOKITA

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, január végén kezdetét vette az antifa-támadások tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken. Ekkor hatalmas felháborodást váltott ki a nyilvánosságban, hogy Ilaria Salis, az olasz elsőrendű vádlott mosolyogva érkezett a terembe társa, a letartóztatásban lévő német férfi mellett. Ezt követően az egész baloldali sajtó attól volt hangos, hogy Magyarországon milyen méltatlan körülmények között tartják a fogvatartottakat, és emlékezetes, hogy még Giorgia Meloni miniszterelnök is személyesen lépett az ügyben Orbán Viktor kormányfőnél.

A Magyar Nemzet cikkéből azonban kiderült, hogy ismét kettős mércét alkalmazott a mainstream média, amikor a magyar büntetés-végrehajtási rendszert kritizálták, ugyanis az olasz börtönök állapota hagy némi kívánnivalót maga után. Történt ugyanis, hogy két marokkói fogvatartott könnyű szerrel megszökött egy dél-olaszországi börtönből. Az olasz sajtó hírek szerint a fogvatartottak szökésére szombat délután a dél-olaszországi Trani börtönben került sor,

ekkor a két marokkói férfi nemes egyszerűséggel kimászott a börtön ablakán.

A magyar büntetés-végrehajtási rendszeren keresztül a magyar kormány ellen zajló támadásról Hidvéghi Balázs EP-képviselő is beszámolt a Facebook-oldalán. Kiemelte, hogy az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén – ahogy az a baloldali támadások miatt sokszor lenni szokott – ismét Magyarország volt terítéken, ezúttal a hazai börtönviszonyok, különös tekintettel Ilaria Salis, a brutális antfia támadás elsőrendű vádlottjának esetére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában