300 ezer forintos emelkedés

2024.02.28. 17:29

A baloldal szerint inflációkövető a BKV vezető 2,6 milliós fizetése (videó)

A BKV első emberének fizetése 2,6 millió forintra, míg a BGYH vezetőjének 2,2 millió forintra nőtt – írja a Magyar Nemzet. A baloldal politikusa, Bősz Anett szerint inflációkövető az emelkedés, így ezzel semmi baj nincsen, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője pedig azon az állásponton van, hogy Karácsony Gergely kettős beszédet alkalmaz.

MW

Bősz Anett főpolgármester-helyettes szerint inflációkövetően emelkedett a BKV vezetőjének fizetése

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

„A béremelés inflációkövető, vigyázunk a Budapest család tagjaira” – így magyarázta Bősz Anett, a baloldal főpolgármester-helyettese, hogy 300 ezer forinttal nőt a BKV-vezér fizetése a Magyar Nemzet cikke szerint.

GAJDA Péter
Az egyesült baloldal kispesti polgármesetere, Gajda Péter célzott rá, hogy a városvezetők fizetését is emelni kellene
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

A baloldal szerint nincs baj az emeléssel

Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes szerint is belefér az emelés a költségvetésbe, hiszen a BKV az ország legnagyobb közlekedési cége, és olyan javadalmazási szabályozást alakított ki a Fővárosi Önkormányzat, ami az állami ellátórendszer fizetéséhez köti a BKV vezérigazgatójának a bérét. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint is indokolt volt a béremelés. Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere pedig arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy egy felelős vezetőnek méltó fizetést kell biztosítani. A politikus sajnálatát fejezte ki, hogy a polgármesterek esetében nincsen így. 

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s vezetője pedig azt mondta, ha Karácsony Gergely úgy ítéli meg, hogy ez belefér a költségvetésbe, akkor biztosan belefér.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják el!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában