megelőzték a bajt

2017.09.06. 15:37

Öngyilkos merényletre készülő terroristát lőttek le a rendőrök

A török rendőrség állítólag öngyilkos merényletre készülő terroristát lőtt le szerdán a dél-törökországi Mersinben.

Az Anadolu török állami hírügynökség beszámolója szerint a feltételezett terrorista, akinek a testén robbanóövet találtak a hatóságok, a város egyik központi rendőrőrse ellen tervezett támadást végrehajtani.

A belügyminisztérium közölte: a terrorista szíriai állampolgár és az Iszlám Állam tagja volt.

A tartományi kormányzóság írásos nyilatkozata alapján a rendőrség az őrs közelében lett figyelmes egy gyanúsan viselkedő férfira, akit arra szólított, hogy álljon meg. A gyanús férfi nem engedelmeskedett a kérésnek, és tovább sétált a rendőrőrs felé, majd mielőtt a kezét a válla alatt található kábelre tette volna, lelőtték.

Az Anadolu értesülései szerint a lelőtt férfi az apjával együtt bérelt egy lakást a rendőrőrs mögötti utcában. Sait Kücükoglu, a lakás tulajdonosa azt nyilatkozta, hogy a bérlők három évvel ezelőtt állítólag Szíriából érkeztek Mersinbe. Nem dolgoztak, rokonaik, szomszédaik segítették őket – tette hozzá. Azt is elmondta, hogy soha nem gyanakodott rájuk, a lelőtt férfi a kezdetek óta beteg volt, az oldala mintha le lett volna bénulva, ami miatt fél éve kórházi kezelésre is járt.

Az IÁ dzsihadistái és a kurd kisebbség függetlenségéért harcoló szélsőségesek az utóbbi években számos pokolgépes, illetve öngyilkos merényletet követtek el különböző török városokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában