Ősi

2015.10.15. 13:34

Végre elkezdték - Még idén elkészülhet a rég várt tornaterem a kistelepülésen

Ősi - Hosszú előkészületek, s megannyi nehézség után a napokban végre elindult a tornaterem építése a településen, így az itt élők több évtizedes álma válhat valóra.

Szabó Péter Dániel

Ősiben ugyanis nincs megfelelő méretű tornaterem, a helyi iskola udvarán több mint 20 éve álló, fedett kézilabdapályaként üzemelő félkész, fűtetlen sportcsarnokot pedig csak tavasztól őszig tudják használni a diákok és a sportcsapatok. Ezért is övezi nagy várakozás az év eleje óta húzódó beruházást.

- A közbeszerzési eljárásban a tornaterem, illetve a vizesblokkok, az öltözők, egy edzőterem és szertár építésére a Kuti és Fia Kft, adta a legjobb ajánlatot, ők bruttó 179,9 millió forintért végzik el a munkát. A beruházás tervezésére és engedélyeztetésére 11,2 millió forintot költöttünk. A 200 milliós támogatásból fennmaradt közel 9 millió forint, a kivitelezés során ugyanis szükség lehet előre nem látható pótberuházásokra, amelyeket így azonnal finanszírozni tud az önkormányzat – mondta el a Naplónak Kotzó László polgármester.

A napokban indult el a tornaterem építése Ősiben. A háttérben a részben megújuló fedett kézilabdapálya
Fotó: Szabó Péter Dániel

- Az eredeti elképzelés szerint november 30-ig át kell adni a beruházást, ami a kormány által nyújtott 200 milliós támogatásból készül, a kivitelezőkkel is ennek megfelelően kötöttünk szerződést. Sajnos azonban többek között az időjárás miatt lehet némi csúszás az építkezésen. Mivel egész évben folyamatosan tájékoztattuk az önkormányzati államtitkárságot az ügy aktuális fejleményeiről, így reményeink szerint nem jelent majd problémát, hogy december 31-ig kitoljuk az átadási határidőt – mondta el Kotzó László.

Közben egy másik pályázat kivitelezése is elindult a szomszédos fedett kézilabdapályán, ami a jelenlegi aszfaltborítás helyett egy szintezést követően modern gumiburkolatot kap. - Itt a a közbeszerzési eljárásban a Swietelsky Magyarország Kft. nyert, bruttó 28 millió forintért végzik el a munkát.  Ebből 15 millió forint központi állami támogatás, míg 13 milliót saját forrásból az önkormányzat áll.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!