Otthon

2011.09.27. 08:00

Öltöztessük fel az ablakokat is!

Az idei ősz függönydivatja követi az aktuális öltözködési trendet. A lakástextildivat őszi színei jelennek meg most a palettán, a pasztellek, a natúr és a barna színek elsősorban.

Tóth B. Zsuzsa

Ugyanakkor még mindig jelen vannak a fémes színek, mint például az arany árnyalatai. Azonban mindemellett megtalálhatóak a merész színkombinációk is. A fényáteresztő függönyök közül legkelendôbbek mostanság az úgynevezett jacquardfüggönyök, valamint a magas minőségű, finoman mintázott, könnyű anyagok.

Nagyon keresettek továbbá a könnyű, fényes organzák, amelyek maratott kivitelben is megtalálhatóak az üzletekben. Utóbbi egy különleges mintázási eljárást jelent, amelynek végeredményeképpen különböző anyagfajták izgalmas kombinációja születik meg. A dekoranyagoknál szintén megjelennek a klasszikus minták.



A természetes, vidékies hangulatot kedvelők számára pedig sokfajta len hatású anyagfajtát kínál a függönydivat. Egyszínű, virágos és kockás minták egyaránt megtalálhatóak. Népszerű továbbra is az angol rózsa motívum, amelyet a lakás, valamint a berendezés stílusától függően választhatunk meg. A széles körű kínálat részeit alkotják a teljes fényzárást biztosító sötétítők, melyek hőszigetelô képessége szintén kiváló.

Eleinte ugyan inkább a szállodákban terjedt el ez a fajta anyag, azonban praktikus tulajdonságainak köszönhetően a lakosság körében is egyre népszerűbb ma már. Érdemes még emellett kiemelni a mindkét oldalon mintázott, úgynevezett dupla oldalú dekorokat, ha az ablakok, ajtók felöltöztetésérôl beszélünk. A szövet egymással harmonizáló, egymást kiegészítő színe és hátoldala segítségével egy varrónő vagy akár egy amatőr, de ügyes és jó ízlésű háziasszony csodálatos végeredményt képes elérni. A dekorfüggönyök és a fényáteresztők pedig nemcsak önmagukban szépek, de mintában és anyagban harmonizáló kombinációként használhatjuk azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!