Növényi eredetű trágyát a kertnek

2019.03.24. 07:00

A Biosol Forte ökológiailag teljes biztonságot ad

Pázsit, veteményes, gyümölcsös, szőlészet kiváló terméshozam-javítója a növényi eredetű, hosszú hatástartamú szerves trágyázószer, a Biosol Forte.

Tóth B. Zsuzsa

A Biosol Forte használatával a korábbinál szebb és jobb termésre számíthatunk. A fotó Mezőssy Zoltán kertjében készült.

A forgalmazó, a Ludas Kft. cégvezetője, Mezőssy Zoltán szerint a talajéletre a szer kiváló hatással van. Mikrobiológiai kutatások igazolják, hogy a Biosol Forte használatakor nem áll fenn talajvíz-károsító hatás.

Nehézfémektől mentes, öko­lógiailag teljes biztonságot ad. Javítja a talaj humusz­ellátását, és optimális biológiai feltételeket alakít ki. Ezáltal a talajélet erősödik, jó lesz a talaj vízmegtartó képessége, a tápanyagok nem mosódnak ki. A legjobb minőségű termést biztosítja, és minden területen felhasználható a szántóföldi növénytermesztéstől a zöld­területek trágyázásáig. A kitűnő termésminőséget kísérletek igazolják: zöldségkertészetnél, paradicsomnál, spárgánál, bogyós gyümölcsöknél és al­mánál.

A paradicsom Phytophthora infestans gomba­betegséggel szemben ellenállóbb lesz, a szőlőben jelentősen csökkenti a peronoszpórás fertőzéseket. A trágyázószer erjesztett növényi részekből kialakult biomassza, az integrált termelés legeredményesebb trágyázószere.

A Biosol Forte használatával a korábbinál szebb és jobb termésre számíthatunk. A fotó Mezőssy Zoltán kertjében készült.

A világon mindenütt elismert mint integrált termelésben használt trágyázószer. Használata mellett magasabb lesz a humuszérték, a lekötött tápanyagok feltáródnak, és a növény részére felvehetők lesznek. Ezáltal jobb lesz a gyökeresedés, a növény életképesebbé válik. Tartósan hat a vegetáció alatt. Túladagolás esetén a növény nem károsodik. Használatával a marokkói sivatagban is kiváló terméseredményeket érnek el. Hongkongban, ahol a repülő­teret a tengerből kiszivattyúzott sós tengerhomokra építették, csak a Biosol Fortéval tudtak pázsitot növeszteni.

A trágya 25 kilogrammos zsákokban kerül forgalomba, könnyen kiszórható granulátum formájában. Egy zsáknyi mennyiség 3-400 négyzetméternyi területre elég. Alap- és fejtárgyaként is alkalmazható. Alaptrágyázáskor a talaj felszínére kell kiszórni, és megvárni, amíg a granulátum víz és levegő hatására földszerű állapotba kerül, ezután lehet a talajba bedolgozni, a növény gyökérzónamélységébe. Fej­trágyázáskor a zöld növényi résztől három-öt centiméter távolságra kell kijuttatni. Nem perzsel, de nagy vízmegkötő képessége miatt a zöld növényi részből elvonja a vizet, és perzselési tünetet okoz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!