Paloznak

2017.03.04. 19:50

Kötetbemutató: Árpád apánk paloznaki álmai

Ezek után boldog megnyugvással álmodhat tovább, mert álma valósággá vált - írja Jutasi Sándorné Irénke néni Árpád vezérről szóló novellájában, mely arról mesél, miként láthatta volna honfoglaló ősünk a mai Paloznakot, ha egykor a Nagy hegy oldalában egy árnyas fa tövébe heveredve megálmodja a jövőt.

Leitner Vera

- A mai nap a múlt, a jelen és a jövő összekötéséről szól - mondta el Prazsák Józsefné, a Paloznak Jövőjéért Közalapítvány vezetője. - Nagyon izgultam, hogy Jutasi Sándorné Irénke néni mit fog szólni a novellát tartalmazó kiadványhoz, de amint megláttam a kész füzetet, nagyon elérzékenyültem - mondta el Prazsák Józsefné, aki az alapítvány révén segédkezett a novella kiadásában, s hozzátette, az írónővel együtt maga is izgatottan várta annak megjelenését. Irénke néni 2015-ben írta Árpád apánk paloznaki álmai című novelláját, mely Paloznak mai életét és sokszínű, vidám arcát mutatja be ötletes módon, Árpád vezér szemszögéből.

Fotó: Penovác Károly

A novella írója köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették ennek megjelenését, bármilyen módon közreműködtek.

A mű ünnepélyes felolvasását időutazás követte, melynek során a települések lakói meséltek Paloznak múltjáról, a humoros emlékekről, és olyan, sporthoz kötődő emlékekről, mint a női kézilabdacsapat vagy a nőtlen férfiak nős férfiak elleni focimeccse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!