Pápa

2015.09.17. 18:22

Megkönnyítik a közlekedést - Folytatódik a járdafelújítás Pápán

Pápa – Újabb szakaszához érkezett a városi járdafelújítás, amely a Bocsor István utcában folytatódik tovább.

Polgár Bettina

A munkálatok kapcsán Rádi Róbert, a kivitelezést végző Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője kiemelte: a Bocsor István utca érintett részén a meglévő rossz állapotú járdaszakaszokat térkővel burkolt járófelületekre cserélik, továbbá helyenként új járdaburkolatot is kialakítanak. A lakók által korábban már megépített jó minőségű járdákat pedig összekötik az új gyalogúttal. – A Teleki és a Bocsor utca sarkán található árok, illetve az út kanyarulata is bonyolulttá teszi a járda megépítését, ezért ezen a szakaszon fedett csapadékvíz-elvezető kialakítása is szükségessé vált – ismertette a munkálatokkal kapcsolatban felmerült sajátosságokat Rádi Róbert.

Áldozó Tamás polgármestere tájékoztatása szerint ebben az építési ütemben a Bocsor István utca páros oldalán a Tulipán utcától a Teleki utcáig terjedő szakasz készül el, mely több mint 500 méter hosszú járdaszakaszt eredményez majd. – Ez a gyalogút az egyik legfontosabb összekötő az ipari park és a lakóövezetek között, így a környéken magas gyalogosforgalommal kell számolni. Korábban emiatt fokozott volt a balesetveszély a Bocsor István utcában, ezt szeretnénk megszüntetni - mutatott rá a városvezető. Mint mondta, a továbbiakban a Tulipán és a Liliom utca, valamin a Terv utca környékén, valamint Kéttornyúlakon folytatódik a járdafelújítás. Emellett hamarosan a Hetedik utcában is megkezdődik a járdaépítés, melyre a város önkormányzata 15 millió forintos támogatást nyert a közelmúltban.

Rádi Róbert hangsúlyozta, az érintett szakaszokon a lakók rendkívül pozitívan fogadták a járdaépítési munkálatokat. – A helyszíni bejárások során bizonyossá vált: az embereket érdekli a közterületük állapota. Az idősebbek számára különösen fontos, hogy jó állapotú járófelületen akadálymentesen tudjanak közlekedni. Emellett a babakocsis közlekedést is megkönnyíti a megfelelő minőségű gyalogút – fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!