Pápa

2016.12.27. 18:46

Igényes muzsika

Pápa - Hagyományosan karácsonyi koncerttel zárja az évet a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekara.

Babos Petra

Így volt ez ebben az esztendőben is - igaz, a megszokottól kicsit eltérően, hiszen vendégfellépőt is hívott a zenekar Kegye János pánsípművész személyében.

Kegye János elmondta, zenei tanulmányait 8 évesen kezdte meg. Először zongorázni, majd a gimnázium alatt fuvolázni, klarinétozni, oboázni és szaxofonozni tanult. Sorkatona korában éjszakánként meghívták zenélni a Moulin Rouge-ba is, ahol egyik este egy zongorista adott neki egy pánsípot, hogy próbálja ki. Nagyon megszerette a hangszert, s azóta is játszik rajta.

- Nagyon nehéz pánsípon játszani, hiszen nincsenek rajta félhangok, ezeket meg kell alkotni egy speciális technikával. Úgy érzem, jól megoldottam a feladatot. A rengeteg gyakorlás, ami sokszor napi 10 órát jelent, meghozta a gyümölcsét - jegyezte meg a művész.

Nagy Tibortól, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekarának vezetőjétől megtudtuk, nagy kihívásnak tűnt, hogy Kegye Jánossal nem volt közös próbájuk a fellépés előtt, hiszen az elismert pánsípművésznek sok koncertje van ebben az időszakban.

A zenekarvezető a 2017-es esztendővel kapcsolatban elárulta, két koncertet terveznek, egyet a Kodály-év kapcsán, illetve közös hangversenyt adnak majd kürtösökkel.

A kamarazenekar koncertje során az ismert klasszikusok mellett karácsonyi dallamok csendültek fel. A nívós hangversenyt vastapssal jutalmazta a színházterem közönsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!