Pápa

2016.12.20. 20:50

Műsorral kedveskedtek a négyszáz meghívott idősnek

Pápa - A város nyugdíjasainak szervezett karácsonyi ünnepséget idén Pápa Város Önkormányzata.

Meleg Andrea

A szépkorúakat Unger Tamás alpolgármester köszöntötte, majd az Erkel iskola és a Tánc-Lánc AMI növendékei adtak műsort. A program előtt étkezési utalványt is osztottak a meghívottaknak.

Az idősek karácsonyi ünnepségére a város hatezer nyugdíjasa közül négyszáz 65 év feletti kapott meghívást, tudtuk meg a rendezvény lebonyolítását segítő Család- és Gyermekjóléti Központ ve- zetőjétől, Salamon Judittól. Mint mondta, véletlenszerűen választották ki a listából azokat a nyugdíjasokat, akiknek ajándékutalvánnyal és műsorral kedveskednek.

Az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola 2. z osztályos tanulói karácsonyi történetet adtak elő sok zenével, illetve énekkel
Fotó: Babos Petra

- A karácsony a szeretet és a meghittség ünnepe. A várossal közösen a tiszteletünket szeretnénk kifejezni és a szeretetet közvetíteni azok felé az idősek felé, akik már nincsenek ugyan aktív munkában, de nagyon fontosak a társadalom és a város számára - hangsúlyozta az intézményvezető.

A hagyományos karácsonyi program előtt kétezer forintos étkezési utalványt osztottak ki a szervezők azoknak, aki elfogadták a meghívást. Ezt követően Unger Tamás alpolgármester köszöntötte az ünnepség résztvevőit. A karácsony mindannyiunknak kicsit más, de azért nagyon sok fontos, közös jellemzője van, fogalmazott beszédében.

- A karácsony a családok ünnepe, amikor a családtagok összejönnek, leülnek egymással beszélgetni és végre ráérnek. Nem olyan dolgokkal foglalkoznak, mint a szürke hétköznapokban. Megtapasztalják az összetartozás érzését a közös vacsora, az ajándékozás alkalmával.

Az alpolgármester köszöntőjében szólt az ünnepekkel járó rohanásról, feszültségről, mértéktelen vásárlásról. Mint mondta, ne engedjük, hogy ezek elrontsák a várakozást.

- Az előkészületnek talán sokkal fontosabb eleme a várakozás, a lelki felkészülés, ráhangolódás. Minél többet legyenek együtt szeretteikkel, szerezzenek örömet egymásnak, amennyire lehetséges, zárják ki a külvilágot erre az időszakra - tette hozzá Unger Tamás, majd áldott, békés ünnepeket kívánt az önkormányzat és a város polgármesterének, Áldozó Tamásnak a nevében.

A köszöntő után az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola 2. z osztályos tanulói Kipp-Kopp karácsonyi történetét adták elő sok zenével és énekkel. A délutáni program a Tánc-Lánc Alapfokú Mű-vészeti Iskola tehetséges növendékeinek színvonalas, modern- és néptáncbemutatójával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!