Pápa

2017.01.31. 20:20

Egy családként immár tizenöt esztendeje

Pápa - A napokban ünnepelte megalakulásának 15. évfordulóját a Pápai Távközlési Nyugdíjas Klub. A tagok ünnepi asztal mellett emlékeztek meg az elmúlt esztendőkről.

Meleg Andrea

A Pápai Távközlési Nyugdíjas Klub 2002. január 22-én alakult meg 69 fővel. Azóta a tagság megfogyatkozott - jegyezte meg köszöntőjében Kocsis Károly klubvezető.

- Akkor még a távközlési nyugdíjasok tették ki a létszámot. Sajnos mára többségüktől végleg búcsút kellett vennünk. Tagságunk időközben kibővült családtagokkal és barátokkal, de megőriztük a klub szellemiségét, múltunk továbbra is itt él bennünk. Sok hozzánk hasonló kisközösség működik a városban, de úgy hallottam, kevés az olyan klub, mint a távközlési nyugdíjasoké. Ez így is van, hiszen nálunk családias, szerető, összetartó a légkör immár 15 éve - tette hozzá mosolyogva a klubvezető.

A Pápai Távközlési Nyugdíjas Klub megalakulása Bierbaum Ottónak, a Pápatel Rt. egykori vezérigazgatójának, valamint Visváderné Cseh Máriának, a távközlési cég dolgozójának, a távközlési érdekképviselet akkori aktív tagjának a nevéhez fűződik. Ők volt azok, aki kezdeményezték, hogy Pápán is alakuljon meg a távközlé-si dolgozók nyugdíjasklubja. Bierbaum Ottó közbenjárására a Pedagógus Művelődési Házban kapott helyett a kisközösség, ahol 13 éven át működtek. Két éve költöztek át a Huszár Közösségi Házba.

A Pápai Távközlési Nyugdíjas Klub rendezvényein mindig családias és összetartó a légkör – így volt ez a legutóbbi alkalommal is Fotó: Meleg Andrea

Visváderné Cseh Mária alapító tag is köszöntötte a meghívott vendégeket, Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredest és Bierbaum Ottót, majd beszédében méltatta a klub 15 éves munkáját. Mint monda, sok segítséget kaptak az elmúlt években, ám sajnos a változásokat követően mára elfogytak a támogatóik, így önköltséges alapon működnek. - Minden hónapban kéthetente szerdáján jövünk össze, negyed-évente pedig felköszöntjük névnaposainkat, valamint tortával ajándékozzuk meg a születésnapjukat ünneplőket.

Klubunk színvonalát igényes előadások emelik, melynek rendszeres vendége Császárné Elek Veronika, valamint Kocsis Ferenc nyugdíjas orvos igazgató Budapestről. Baráti kapcsolatot ápolunk a nagygyimóti Fürge Ujjak Nyugdíjas Klubbal, és jó a kapcsolatunk több kisközösséggel is - hangsúlyozta az alapító tag.

Az ünnepségen Kocsis Károly és Visváderné Cseh Mária ajándékkal köszönte meg a klub aktív tagjainak, illetve rendszeres előadóinak munkáját. A rendezvényről ezúttal sem hiányoztak a Fürge Ujjak Nyugdíjas Klub asszonyai, akik népdalcsokorral és verssel kedveskedtek a 15. születésnapjukat ünneplő házigazdáknak.

Az összejövetel vacsorával és zenés, táncos mulatsággal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!