Pápa

2014.10.21. 15:17

A pápai munkaügyi helyzet a Jobbik szemével

Pápa - Hol vannak azok az újonnan létrejött munkahelyek, amelyek okán csökkent az álláskeresők száma a városban? – tette fel a kérdést Orbán Imre, a Jobbik pápai elnöke.

Polgár Tibor

A radikális párt politikusa a városvezetés azon bejelentésére reagált kedd délutáni sajtótájékoztatóján, miszerint történelmi mélypontra csökkent a munkanélküliség Pápán. – Nem jöttek létre új, a város gazdasági fejlődését előremozdító, az emberek boldogulását segítő munkahelyek. Pápán csak a közmunkások számát tekintve van növekedés, de a városban tapasztalható közmunkavégzés minősége és hasznossága a nullához közelít – hangsúlyozta Orbán Imre, aki emellett úgy fogalmazott: a külföldön és más településeken munkát vállaló pápaiak munkahely-problémáját nem a városvezetés oldotta meg, hanem az élni akarás.

A Jobbik helyi elnökének meglátása szerint a rendszerváltás óta a pápai polgármesterek az alacsony munkakultúrájú beruházásokat támogatják, mert érdekeltek a bérek alacsonyan tartásában. – Pápán nincs szükség kvalifikált munkaerőre. Pápán betanított munkásokra van szükség, mert a betanított munkaerőt foglalkoztatók vannak többségben – közölte Orbán Imre. A politikus a hátrányos helyzetűek számára szervezett felzárkóztató programokkal kapcsolatban is kifejtette a véleményét. – Néhány hónapos, semmire sem való képzésekkel nem lehet felzárkóztatni népcsoportokat, pár hónap alatt nem lehet visszaszoktatni őket a munka világába – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!