Pápa

2014.05.31. 15:56

Diákvárosok találkozója

Pápa - Talán nem szorul bizonyításra, hogy ott, ahol diákok vannak együtt, a humor, a jókedv, a jóízű beszélgetés, a barátkozás is jelen van. Különösen akkor, ha mindezt közös produkciókra is felfűzik. Pápán a hét végén diákvárosok delegációi találkoztak.

Nagy Imre

Sokszor keressük a kapcsolatokat messze az országtól, és hajlamosak vagyunk arra, hogy elfelejtsük: itt, a közelben is tudunk társakat találni. Olyanokat, akikkel sok közös gondolatunk van, és sok közös feladatunk lesz az elkövetkező években.

Ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a Diákvárosok találkozója résztvevőit dr. Áldozó Tamás polgármester pénteken este az Erzsébet ligetben.

Az oktatás területén is tradíciókkal rendelkező városok közül Sopron, Sárospatak, Kecskemét és Békéscsaba fogadta el a vendéglátó, az idei évben 800 éves Pápa meghívását. A több száz főnyi közönség elsőként a pápaiak Szigeti veszedelem című, Komáromi Sándor által rendezett és 350 résztvevővel zajló összművészeti produkcióját tekintették meg. Szombaton Nemtörődöm nemzedék? elnevezéssel szakmai konferenciát tartottak a városházán, ahol az ifjúság nevelésében használatos színház-pedagógiai eszközökről, a városok ifjúsági és gyermekjóléti gyakorlatáról, a közösséggé válás lehetőségeiről, a fiatalok és a népművészet kapcsolatáról, a diák önkormányzatok működéséről esett szó. Délután szabad téren mutatkoztak be a diákvárosok művészeti csoportjai, majd este a Friends zenéjére szórakoztak a diákok.    A vasárnapi hazautazást megelőzően még mód nyílt ismerkedni a város nevezetességeivel, szolgáltatásaival is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!