Pápa

2016.11.23. 21:05

Tizenegy esztendős a befogadó szeretet épülete, a Szent József-kápolna

Pápa - A város leg-fiatalabb temploma idén tinédzserkorba lépett. A külsőleg késznek tűnő épület beltereinek további munkálataira hívja fel a figyelmet az alkalomra kiadott képeslap, illetve a 2017-es plébániai misszió.

Laskovics Márió

Tizenegy éve, 2005. október 30-án szentelte fel Márfi Gyula veszprémi érsek a Szent József-kápolnát. Az évforduló alkalmából hálaadó szentmisét tartottak a Külső-veszprémi úti templomban, amelyen közreadtak egy, az épülő Szent József-kápolna és közösségi házat ábrázoló képeslapot a befejezés munkáira való figyelemfelhívás céljából. A képeslap hátoldalán a Szent Anna Otthonház Alapítvány számlaszámát és a következő feliratot olvashatjuk: Jézus Krisztus a mi reményünk! Plébániai misszió 2017. 03. 23-26. Tegyük teljessé a megkezdett művet!

- Hálával köszönjük a Jóistennek, hogy itt az eltelt több mint egy évtized alatt sok szentmisét, keresztelést tudtunk bemutatni, és imaközösség is alakult, ami hétfő-től péntekig működik. A templom egyéb rendezvények színtere is, van nyári tábor gyerekeknek, különféle elő-adások, továbbképzés, keresztény bál. Illetve 2011 óta a közösségi ház egyik termében működik a megye evangéliumi hirdetésében fontos szerepet betöltő Mária Rádió pápai stúdiója - mondta el a templom életéről Salgó Ferenc kanonok-plébános, aki megjegyezte, ezt az irányvonalat szeretnék továbbvinni, és megtölteni minél gazdagabb tartalommal a templomot, összegyűjtve a híveket.

Salgó Ferenc kanonok-plébános a Szent József-kápolna oltáránál Fotó: Laskovics Márió

- Azért épült ide, a lakótelepek találkozási pontjára ez a kápolna, hogy elérhetőbb közelségben legyen, és az ott élők számára az Úr Jézussal való találkozás az Oltáriszentségben, a szentmiseáldozatban minél inkább megvalósulhasson. E téren még sok tennivalónk van, hogy ezt a meghívó, befogadó szeretetet, lehetőséget elfogadják. Ezt szolgálta az ünnepi szentmisén közreadott, a félkész állapotú templomot ábrázoló képeslap, amely arra figyelmeztet, hogy imaházunkat tovább kell építeni. Igaz, hogy megkaptuk a végleges használatbavételi engedélyt az idők során, de fontos, hogy minél több keresztény katolikus ember magáénak érezze, ezen kell munkálkodnunk. A jövő évi plébániai misszió is erre irányul, hogy felhívjuk a figyelmet, és még erőteljesebben tanúskodjunk Krisztus szeretetéről - fogalmazott a szép évforduló kapcsán Salgó Ferenc atya.

Megtudtuk tőle, 2010-ben már volt Pápán egy plébániai misszió verbita szerzetesekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!