Pápa

2015.06.18. 18:55

Kicsengettek a pápai tankerületben is

Pápa - Minden ilyen esemény egy korszak lezárása, mérföldkő az intézmény és a tanulók életében – hangsúlyozta Egyházi Andrea, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pápai Tankerületének igazgatónője a járási tanévzáró ünnepségen.

Polgár Bettina

A központi tanévbúcsúztatót idén a Weöres Sándor Általános Iskolában tartották, ahol a házigazda oktatási intézmény ugyancsak elköszönt a 2014/2015-ös iskolaévtől. – Örömmel állapíthatjuk meg, hogy kitűzött céljainkat elértük, meghatározott feladatainkat teljesítettük. Diákjaink halmozták a tanulmányi, művészeti és sportsikereket, több tárgyból is helyezést értek el a különféle megmérettetéseken – értékelte Egyházi Andrea az elmúlt hónapok teljesítményét. Mint mondta, a köznevelési intézmények állami fenntartásba kerülése óta a harmadik tanévet zárhatják együtt, mely során számos eredményt értek el.

Fotó: Polgár Tibor

A számadatok tükrében az igazgatónő hangsúlyozta, közel 4200 diák tanulmányait biztosították a közös tankerületben, mely csaknem 500 pedagógus és számos egyéb dolgozó foglalkoztatását jelentette. Egyházi Andrea kiemelte, a tanulmányi kötelezettségek teljesítése mellett több projekt, ösztöndíjprogram és pályázat is megvalósult, melyek mind az előrelépést szolgálták.

– Összességében elégedettek lehetünk munkánkkal és mindannyian megérdemeljük a pihenést. A következő tanév minden bizonnyal újabb kihívásokat, további feladatokat, fejlődési igényeket, elvárásokat, követelményeket hoz majd magával, amelyeket ugyanúgy teljesíteni kell. Természetesen más-más a mérce egy intézmény, egy pedagógus és egy diák számára. Egy azonban közös bennük: a továbbhaladást, a jövőt ezek határozzák meg, ezek szűrik meg és sorolják be az egyént, valamint az intézményt egyaránt. A felelősség mindenki számára adott, a helyzet kulcsa ott van a kezekben, eldöntheti tanár, diák, intézmény, hogyan akarja ezeket megvalósítani – intézte szavait a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pápai Tankerületének igazgatónője a nyári szünetüket megkezdő tanárokhoz és diákokhoz egyaránt. A további jó teljesítmény eléréséhez pedig a megfelelő ösztönzés sem hiányzott, a kiemelkedő eredményt elért diákokat ugyanis ez alkalommal is jelentős könyvjutalomban részesítették.

A ballagók számára pedig ősztől egy új kihívás veszi majd kezdetét, egy másik intézmény csengője jelzi majd a tanórák kezdetét. Ahogy azonban Horváth Attila, a Weöres Sándor Általános Iskola leköszönő igazgatója megjegyezte, bízik benne, hogy a végzős diákok nem örökre vesznek búcsút az intézmény falaitól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!