Pápa

2016.10.21. 15:50

Megválasztották a Polgári Kör új elnökét

Pápa – Előző vezetőjük tavalyi lemondása után a kör tevékenységét elnökhelyettesként egyengető Dancs Ferenc lett a kör új elnöke, segítésére két elnökhelyettest is kineveztek.

Laskovics Márió

Tegnap este tartotta tisztújító közgyűlését a Pápai Polgári Kör az ipartestületi székházban. Miután Rabi István tavaly novemberben váratlanul lemondott az elnöki tisztségről, Dancs Ferenc, a kör elnökhelyettese igyekezett a tagságot egyben tartani a korábban megszokott metodikával. - Mindig is hagyomány volt, hogy az őszi időszak kezdetekor a vezetőség lemondott, és a tagság tesz javaslatot a vezető személyére – tudtuk meg tőle. Az új évad kezdete mindig az összegzés ideje is, a közgyűlés elején Dancs Ferenc beszámolt a tagságnak az elmúlt évadról, majd lemondott az elnökhelyettesi posztról.

Dancs Ferenc (jobbra) még elnökhelyettesként számol be a múlt évad tevékenységéről

- Novemberben buszos kirándulás keretében megnéztük a Csontváry-kiállítást, a Márton Áron-emlékkiállítást és az Operaházat. Összejöveteleinken megtartottuk azt a szerkezetet, ami még Kálmán Attila alapító elnökünk idejében alakult ki. Hagyományosan voltak helyi, tehát pápai és Pápa környéki vendégeink is, név szerint Kovács Zoltán államtitkár, Áldozó Tamás polgármester, és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrár Kamara elnöke, akinek különösen is örültünk, hiszen a vidéki tagság már igényelte, hogy ne csak városi témákkal, hanem a vidéki gazdasággal kapcsolatos vendéget is hívjunk. Külső előadóink közül kiemelném Usztics Mátyás színművészt, aki rendkívül érdekes előadást tartott nekünk, a magyarság történetével foglalkozó kutatásait és könyvét ismertette. Járt nálunk Bencze Izabella, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának tagja, aki a migrációs válságról tartott egy érdekes előadást. A népszavazást megelőzően pedig Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő volt a vendégünk a színházban. Volt még két jól sikerült rendezvényünk, az egyik a megszokott batyus bál volt rendhagyó helyen, a Somogyi Galériában, ahova mindenki hozta a kosarában az enni- és innivalót az újévi jókívánságok mellé. És ugyancsak rendhagyó helyen, a Hagyományok Hegyén tartottuk első alkalommal a juniálisunkat, ahol mi voltunk a szakácsok, bográcsfőző versenyt rendeztünk, illetve volt műsor is – foglalta össze a Polgári Kör múlt évadbeli tevékenységét Dancs Ferenc, akinek lemondása után Klempa Éva vezette le a tisztújítást.

A jelenlévő tagok kinyilvánították, szeretnék, ha továbbra is működne a kör. Az elnöki posztra Dancs Ferencet javasolták a tagok, és nyílt szavazáson egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meg is választották. Az elnökhelyettesi pozícióra már az új elnök tett javaslatot Gyeginszky Jenőné személyében, míg a tagság soraiból többen Klempa Évát javasolták. Mivel a Polgári Kör nem hivatalos szervezeti formában működik, semmi nem szabályozza az elnökhelyettesek számát, így mindkét jelöltet megszavazták, ők pedig elfogadták a megbízatást.

A közgyűlésen a tagok megfogalmazták a tagságról készülő pontos adatbázis igényét a hatékonyabb belső kommunikáció végett. A további ötletek között szerepelt a fiatalokat érintő és érdeklő témák keresése, és kirándulások szervezése is, ezekhez az új elnök már kérte is a javaslatokat.

Klempa Éva, az egyik új elnökhelyettes
Fotó: Laskovics Márió

- Első számú elnöki feladatom, hogy a szervezettségünket, kommunikációs rendszerünket alapjaiban jobbá tegyem. Hálás vagyok a bizalomért. A múlt évadban is igyekeztem helyt állni a megöröklött vezetésben, próbáltam együtt tartani a tagságot, de Gyeginszky Jenőné szervező munkája nélkül erre nem lettem volna képes. Köszönöm a munkáját! Jó érzés, de kis félelemmel is eltölt az új pozíció, hiszen hosszú távon nem könnyű megfelelni az elvárásoknak, nagyon sok munkával jár majd – nyilatkozta az új elnök.

A Polgári Kör következő összejövetele december 9-én lesz, akkor Köntös Lászlóval lesz adventi beszélgetés a karácsony a családban témában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!