Pápa

2017.03.02. 12:43

Női imanap a filippínókért

Pápa– Az Ökumenikus Világimanap idei programjához kapcsolódva az evangélikus templomban szerveznek imaközösséget a Fülöp-szigetek társadalmi igazságosságáért.

Laskovics Márió

Az Ökumenikus Világimanapot immáron több mint harminc esztendeje rendezik meg a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Női Bizottsága vezetésével, így évről évre városunkban is megszervezik a történelmi felekezetek, rotációs rendszerben. Ebben az évben a Pápai Evangélikus Egyházközség a házigazda. Az asszonykör tagjai, és a presbiter asszonytestvérek Németh Katalin evangélikus lelkésznő vezetésével szolgálnak majd az evangélikus templomban március 5-én, vasárnap 15 órakor kezdődő istentisztelet keretében – tudtuk meg Polgárdi Sándor esperestől a csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatón.

Polgárdi Sándor, a Pápai Evangélikus Egyházközség esperese Fotó: Laskovics Márió

- A női világimanap nagyon jó lehetőséget ad a nők, az asszonyok, a lányok részére egyfajta közös találkozásra, imádkozásra, hogy odafigyeljünk az Ökumenikus Világimanap idei témájára, mely „Igazságtalanul bánok én Veled?” (Máté 20,13 alapján) jelmondattal hívja fel a figyelmet a Fülöp-szigetek társadalmi igazságosságára. Az ottani, többségében római katolikus vallású keresztény közösség asszonyainak a helyzetét hozza közelebb majd maga a keresztény liturgia is, amelyen több felekezet nő tagjai is szerepet vállalnak – mondta el az esperes.

Az idei Ökumenikus Világimanap szóróanyagai Fotó: Laskovics Márió

Mint mondta, a Fülöp-szigetek térségében a nők néha igazságtalan, hátrányos helyzetet szenvednek. Gondoljunk a nőkereskedelemre, vagy arra, hogy évente húsz tájfun söpör végig a vidéken, tönkretéve az emberek otthonait. Az imanap fókusza arra irányul, hogy meglássuk, mennyire Istenkereső és -szerető filippínó keresztény emberek élnek ott. Manapság hazánkban 270 Fülöp-szigetekről származó ember él. A szervezők várják mindazon nők részvételét, akik át szeretnék élni az egyetemes imaközösséget – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!