Pápakovácsi

2017.08.30. 18:00

Eseménydús hetet zártak Pápakovácsi lakói

Mozgalmas hetet tudhattak maguk mögött a közelmúltban Pápakovácsi lakói, hiszen falunapot tartottak, illetve a német testvértelepülésükről, Tannheimből fogadtak vendégeket.

Polgár Bettina

Burghardt Ferenc, Pápakovácsi polgármestere lapunknak nyilatkozva elmondta, igyekeztek oly módon összeállítani a falunapi programokat, hogy minden korosztály találjon kedvére való elfoglaltságot. A gyermekeknek többek között légvárral, pónikocsikázással is kedveskedtek.

- A falunapi focikupán hat csapat küzdött a győzelemért, emellett népszerű volt az immár hagyományosnak mondható felvonulás, melyen a résztvevők különleges járművekkel, egyebek mellett traktorral vagy fűnyíróval indultak, majd rendőri felvezetéssel tettek egy kört a faluban - fejtette ki a polgármester.

Vidám hangulatban telt a falunap
Fotó: Péter Zsuzsanna

A színpadi produkciókban bővelkedő rendezvényről a finom falatok sem hiányozhattak. Burghardt Ferenc rámutatott, három üstben pörkölt, illetve pacalpörkölt is készült, ami aztán az utolsó cseppig elfogyott, de nagyon népszerű volt a cicegesütés is. Kézműves-foglalkozásokon és íjászversenyen szintén részt vehettek az érdeklődők, este pedig a vidám dallamoké volt a főszerep: a Dodzsem Együttes, a Sramli Kings, majd bál biztosította a szórakozást.

Emellett a helyiek a közelmúltban Tannheimből, Pápakovácsi német testvértelepüléséről fogadtak vendégeket. - A helyi német-magyar baráti társaság tagjai közül heten érkeztek hozzánk, és részt vettek az augusztus 20-ai ünnepségünkön, amit katolikus szentmisével kötöttünk egybe. Később mindenki egy kicsi, megszentelt, nemzetiszínű szalaggal átkötött kenyeret kapott ajándékba - fejtette ki Burghardt Ferenc. Kiemelte, a német vendégekkel Herendre, Veszprémbe, illetve a pápai Esterházy-kastélyhoz is ellátogattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!