programok

2018.03.15. 07:30

Hatodszor is Füredi Tavaszi Fesztivál

Hatodik alkalommal rendezik meg március közepén a Füredi Tavaszi Fesztivált.

Sági Ági

A négy napon át tartó kulturális rendezvénysorozaton benépesül a reformkori városrész, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc jegyében számos előadás és program várja a családokat Balatonfüreden.

A program a kikötőben partraszállással kezdődik, majd a Széchenyi-szobornál az ünnepi megemlékezés és koszorúzás után forradalmi haddelhaddal folytatódik az ünnepi műsor. Kokárdát, zászlót, huszárcsákót készíthetnek az érdeklődők a Kisfaludy Galériában, a kisebbeket Mesekastély-előadással várják, a vendég Fabók Mancsi Bábszínháza lesz. Este a Kisfaludy Színház „Csillagként lefutni…” című bemutatóján bepillanthatunk Szendrey Júlia naplójába, Petőfi Sándor költészetébe, majd fáklyás felvonuláson emlékezhetünk a márciusi ifjakra.

Március 16-án az Anna Grand Hotel dísztermében Pál István „Szalonna” és bandája népzenei koncertje várja a nézőket. Előadásukon megszólalnak a Kárpát-medence legszebb dallamai. Muzsikájuk szerte a világon hirdeti a magyar zene szépségét.

Március 17-én, szombaton délelőtt a Vaszary Alkotó Műhely vendége Zalka Imre vándorfotográfus lesz, aki az argentotípia alkotófolyamatát mutatja be a látogatóknak, ezt követően irodalmi menzára hívják a vendégeket a Borcsa Étterembe. A Pörköltészet előadás közreműködője Kéri Kitty és Kőrösi Csaba színművész.

Este a kaposvári Csiky Gergely Színház vendégjátéka lesz az Anna Grand Hotel dísztermében. A Könnyek nélkül című, Muráti Lili életéről szóló zenés est Varga Zsuzsanna előadásában látható. Az egyik legszebb és legnépszerűbb színésznőről szól a történet, arról a kalandos életútról, melyen Muráti Lili mennyet és poklot bejárt. Varga Zsuzsanna számára nagy kihívás az előadás, hiszen egyedül van a színpadon: énekel, mesél, boldog és boldogtalan, toprongyos és elegáns, egy vérbeli színésznő hasonmása.

Március 18-án, vasárnap délelőtt a kisebbeket várja a népi játszótér a Kisfaludy Színpad melletti területen. Délután a fesztivál záróprogramjaként A föltámadás szomorúsága címmel Hobo Ady-estjével várják a nézőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!