Púder Nélkül

2012.07.04. 15:38

Nyárálló smink

Veszprém - Teljesen leázott a sminkem! - pillant bosszankodva a szintén tinédzser barátnőjére. - Jó lenne, ha feltalálnák a lemoshatatlan sminket! - fűzi tovább a gondolatot a másik "áldozat". A párbeszédet a napokban a balatonfüredi strandon hallottam. Ezek szerint a két bosszankodó ifjú hölgy nem tudja, hogy amire áhítoznak, azt már évek óta feltalálták.

Napló Online

Szerző: G. Takács Mária

Egy német kozmetikai cég olyan módszert dolgozott ki, elsősorban orvosi célokra, aminek segítségével a nap minden percében - ébredéskor, úszáskor, napozáskor, sőt alvás közben - maradandó szépségünk biztonságot adó ragyogásában sütkérezhetünk. A technikát, az ehhez tartozó magas szintű szaktudást Kalcsu Kati mesterkozmetikus hozta be az országba.

- Kizárólag természetes ásványi anyagokból készített, az emberi szervezetre ártalmatlan, allergiát nem okozó, steril festéket viszünk a bőr legfelső rétegébe. A komputervezérlésű tű segítségével jut a hosszú évekig tesztelt pigmentanyag a megfelelő helyre. A speciális technika garantálja, hogy kizárólag abba az ezredmilliméternyi bőrrétegbe kerüljön a festék, ahová szánják - avat be Kati a professzionális technika részleteibe.


 
- Míg korábban az élénk, hangsúlyos, olykor kirívó színeket, vonalvezetést alkalmazták, napjainkban a lágy vonalak, a személyiséghez illő, az eredeti bőr- és szem színével harmonizáló tartós smink a divat  - tájékoztat a szakember az idei trendekről. Ez érvényes a szemkontúr kialakításánál is. A korábbi erőteljes, fekete kontúrvonallal szemben a pillák tövébe húzott, finomabb sminktetoválás a jellemző. Az alig észrevehető vonalvezetés természetes ragyogást kölcsönöz a tekintetnek.

Az utóbbi évben leglényegesebb változás a szemöldök-tetoválásban történt. Mára kifejlesztették a szálas tetoválási technikát, ami óriási szaktudást igényel. A végeredmény természetes szőrzetnek látszik a korábbi művi hatású, teljes felületszínezés helyett. Az ajkak esetében szintén a természetes hatás felé mozdult el a divat az eredeti szájszíntől eltérő színű, erőteljes kontúr helyett. 

 
- A teljes vagy félsatírozás lehetőséget kínál az ajkak formájának korrekciójára, az ajkak megnagyobbítására. anélkül, hogy sebészkés alá feküdjünk. Az ajaksatírozás eredményeként rúzsozott hatást érünk el, amire elég szájfényt kenni. A megfelelő árnyalat kiválasztásakor ez esetben is a vendég haj-, szem- és bőrszínéhez harmonizálót ajánlunk - tudom meg Katitól, aki oktatja is a technikára a hazai kozmetikusokat.

 

Keze nyomán születik meg a szépség


A szakmában a legnagyobb kihívás a sminktetoválás, hiszen az "alkotást" évekig az arcukon viselik a hölgyek. Ezért csak többhetes, színvonalas elméleti és gyakorlati képzés után juthatnak a kozmetikusok Katinál a speciális géphez és módszerhez. - Sok szakembert tanítok, de a tetoválásról nem tudok lemondani. Imádom csinálni! Semmiért nem adnám az élményt, amint megszületik a kezem nyomán a szépség!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!