Púder Nélkül

2011.02.23. 07:14

Dobjuk fel a fürdőszobát mutatós zuhanyfüggönnyel!

Nemcsak megvédi a fürdőszobát az elázástól, de egy hangulatos zuhanyfüggönnyel megváltoztathatjuk a helyiség hangulatát is.

PLT

Mivel a legtöbb lakás viszonylag kis fürdőszobával rendelkezik, a legnagyobb helyet a kád vagy zuhanykabin foglalja el, így erre irányul a fürdőbe belépők figyelme is. Egy mutatós zuhanyfüggönnyel optikailag befolyásolhatjuk a térérzetet, segítségével világosabbá, tágasabbá varázsolhatjuk a fürdőt. Az anyagot tekintve választhatunk poliészter, poliészterszatén, polietilén vagy impregnált – vízhatlan – vászonfüggönyök közül is. Nem érdemes rajta spórolni, a drágább darabok többnyire sokkal strapabíróbbak, jobban bírják a mosást is.

Mivel a zuhanyfüggöny színe és mintája jelentősen befolyásolja a fürdőszoba hangulatát, igyekezzünk olyat választani, ami stílusában, színében is jól passzol a helyiséghez. A nagy fürdőszobákban jól mutatnak a nagy mintákkal vagy csak egy hatalmas motívummal ellátott zuhanyfüggönyök, míg a kisebb fürdőszobába érdemes egyszínű vagy apró mintás darabot választanunk. A függőleges csíkos mintájú függönnyel optikailag növelhetjük a helyiség belmagasságát, mivel a csíkok függőlegesen nyújtják meg a teret. Ezzel szemben a vízszintes csíkok a helyiség szélességére hatnak optikailag.

Bár a boltban mutatósnak tűnhetnek a sötét és erőteljes színek is, felszerelve azonban előfordulhat, hogy nyomasztóan hatnak. A fürdőszoba mérete legyen a döntő választáskor, egy tágasabb, pasztellszínekkel csempézett és berendezett fürdőben jól mutat egy sötétebb színű zuhanyfüggöny is, mivel magára vonja a figyelmet, és élénkké varázsolja a szobát. Az apróbb fürdőszobák azonban világosabb színeket igényelnek, amelyekkel tágasabb, szellősebb hatást érhetünk el.

Szerző: Szabados Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!