Receptek

2012.09.27. 11:15

Uccu neki fakanál

Veszprém - Gyömbérrel és fahéjjal ízesített vadszilvalekvár; részeges baracklekvár; mézes körte; savanyú káposzta - csak néhány ízelítőül abból a receptkínálatból, mely a „Mentés másként” receptverseny eredményeként gyűlt össze a Csalán Egyesület oldalán.

Tremmer Tamás

Szalay Tímea egyesületi elnök csütörtökön sajtótájékoztató keretében értékelte felhívásukat. „A receptek között megtalálhatóak a különféle kenőkék, savanyítási módok, zöldségtartósítási ötletek, a kreatív lekvárok és savanyúság receptek.” Hozzátette, mivel az őszi termények dömpingje most van, senki nem késett le semmiről akkor sem, ha most tesz próbát. Honlapjukon kiválasztható a legvonzóbb recept, és uccu neki fakanál! A jó étek mellé még az az érzés is társul, hogy egészséges és zöld módon gondoskodott a téli ízekről. Mennyivel vonzóbb egy padlizsánkrémes üveget kinyitni, vagy a vadszilva lekvárnak elcsábulni télen, mint a fagyasztóból kikeresgetni a mirelit zöldségeket, és azon törni a fejünket, hogy mit is kezdjünk a lefagyasztott javainkkal?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!