Rendőrségi

2009.08.19. 19:12

Szárazföldön mentett a balatoni gyorshajó

Tihany - Egy tihanyi étteremben rosszul lett és eszméletét vesztette egy 56 éves osztrák férfi szerda este, aki életét a riasztást követően két perc alatt a helyszínre érkező vízi mentőknek köszönheti - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivője az MTI-t.

MTI

Tar Mihály beszámolója szerint a Rupert mentőhajó nyújtotta a gyors és szakszerű segítséget. A feltételezések szerint darázscsípés következtében allergiás sokkot kapott férfi állapotát sikerült a mentőorvosnak stabilizálnia, majd a mentőszolgálat a veszprémi kórházba szállította. 

Tar Mihály elmondta, a VMSZ együttműködési megállapodást kötött az Országos Mentőszolgálattal, ezért riasztották mint a legközelebb tartózkodó mentőegységet valamivel 19 óra után a vízi mentőket.  

A Rupert gyorshajón a nyári szezonban a Magyar Mentősök és Mentőtisztek Egyesülete által biztosított mentőorvos és mentőápoló teljesít 24 órás szolgálatot a vízi mentők mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!