Rendőrségi

2009.09.07. 09:00

Halálos áramütés - Lovas kocsival hajtottak neki egy nagyfeszültségű vezetéknek

Tiszaföldvár - Egy 59 éves férfit és 17 éves fiát ért halálos áramütés a Szolnok megyei Tiszaföldváron, a Béke telepen - közölte a megyei kapitányság a police.hu honlapon hétfőn.

MTI

A közlemény szerint a tragédia szombat este történt a Béke telep 33. szám alatti tanya mögötti mezőgazdasági földterületen, ahol lovas kocsijukkal nekihajtottak egy belógó húsz kilovoltos nagyfeszültségű, lelógó vezetéknek. A lovas kocsin rajtuk kívül még a férfi felesége és nyolcéves unokájuk utazott. A gyermek nem sérült, a nőt 72 órás megfigyelésre kórházban tartották.

Az elsődleges adatok alapján megállapították, hogy a villanyoszlopon lévő szigetelő porcelánt rögzítő csavar tört el, a porcelánszigetelő a hozzáerősített vezetékkel együtt letört, így a vezeték a föld felé "belógott" körülbelül 1,5 méter magasságban. A vezeték nem szakadt el, és a földet sem érte el, így az áramszolgáltatónál a rendszer nem jelzett szakadási hibát, s az áramellátás is folyamatos volt a vezetékben.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!