Rendőrségi

2011.01.19. 06:35

Két rapsic rendőrkézen

Megyei körkép - Még el sem olvadt a jég a Balatonon, de a rapsicok már munkához láttak. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halászati őrei két orvhalászt füleltek le. Ahogy a jég eltűnt, megkezdték tevékenységüket a balatoni rapsicok. Szerencsére a halászati őrök is résen vannak.

Tremmer Tamás

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. egyik kiemelt feladata a balatoni halállomány őrzése, védelme. Szakembereik mindent megtesznek azért, hogy a zavarosban halászókat nyakon csípjék. Pontosan tudják, mihelyt elolvad a jég a Balatonon, a rapsicok azonnal munkához látnak. Az év első fogásáról Varga László, a nonprofit társaság vezérigazgatója számolt be lapunknak.

A halászati őreik a hajnali órákban a Nyugati-övcsatornán két, a környéken lakó orvhalászra lettek figyelmesek. A rapsicok a csatorna medrét teljes szélességében, több helyütt is lezárták. Biztosra mentek, mert különféle szembőségű hálót használtak, hogy az egyiken még átúszó hal a másik hálón biztosan fennakadjon. A halőrök azonban időben érkeztek, a rapsicok alig kezdtek hozzá a tiltott tevékenységhez, már tetten érték őket.

Az ilyen mértékű orvhalászat már bűncselekménynek számít, ezért az ügyet átadták a rendőrségnek. Varga László hozzátette, a rapsicok arra készüljenek, hogy a halászati őreik folyamatosan dolgoznak, és a tó bármely pontján felbukkanhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!