Rendőrségi

2011.02.28. 14:39

Egymást vádolják prostituáltgyilkosság büntetőperében

Budapest - Egymást vádolta egy prostituált meggyilkolása miatt indult büntetőperben a Fővárosi Bíróságon (FB) hétfőn két fiatal, akik az ügyészség szerint együttesen mintegy félszáz késszúrással ölték meg áldozatukat.

MTI

A tárgyaláson ismertetett vádirat szerint 2008 nyarán a három fiatal - a két lány és a fiatalember - autóval Soroksár felé tartva egy félreeső helyen megállt. Az egyik lány ismeretlen okból 19-szer megszúrta a másikat, majd átvette a kést a fiú, aki még több mint 20-szor döfött-vágott a földön fekvő, vérző testbe.
   
A cselekmény elkövetésekor mindkét vádlott kábítószer hatása alatt állt. A két, alig húszéves lány együtt táncolt erotikus klubokban és szexuális szolgáltatásokat is végzett.
   
A megvádolt fiú a bíróságon nem kívánt vallomást tenni, de a nyomozás során arról beszélt, hogy csak a végén szúrt legfeljebb kétszer. "Amit csináltam elmondtam, betyárbecsület bennem is van, de többet nem vállalok el - fakadt ki a fiú a tárgyaláson". A lány viszont a bíró előtt is váltig azt hajtogatta, hogy "hozzá sem ért" az áldozathoz. Szembesítésük eredménytelen maradt.
   
Az 1989-ben született lány a vallomástétele során a bíró kérdésére elmondta, hogy öten vannak testvérek, mindenük megvolt, de szegényesen éltek. A vádlott 14 évesen egy telefon ellopása miatt 20 nap közmunkát kapott és pártfogói felügyelet alá helyezték, 9 osztályt végzett pénztárosi képesítéssel, egyetlen törvényes munkahelye egy hotel recepcióján volt, 27 ezer forintos bérért, de már 17 évesen napi 100 ezer forintért night-clubokban táncolt, szexuális szolgáltatásokért alkalmanként 50.000-100.000 forintot kapott. Külföldön egy hét alatt körülbelül 5 ezer eurót keresett. Saját elmondása szerint ezzel a "munkával" havonta összesen átlag 2-3 millió forint jövedelemre tett szert.
   
A lány elmondta azt is, hogy labilis idegállapotú, egy szerelmi csalódás után pszichiátrián kezelték, többször próbált öngyilkos lenni. Mikor vádlott-társával megismerkedett, rendszeresen kábítószereztek. A vádlott a későbbi sértettet, aki a barátnője lett, egy internetes társkereső oldalon ismerte meg.
   
A gyilkosság kapcsán meglehetősen ellentmondó volt a két vádlott tárgyaláson tett nyilatkozata. Addig egyetértettek, hogy a sértettel hárman, a fiú 600-as Mercedesével mentek a helyszínre. A fiú szerint azonban a gyilkos szerszám a lány táskájában volt, a lány szerint viszont a kocsiban. A fiú szerint a lány kezdte el ütni majd szurkálni az áldozatot, mialatt ő pár méterrel odébb a dolgát végezte. A lány szerint viszont éppen fordítva történt, ő a bokrok között hallotta meg a sértett segélykiáltásait.
   
Mindkét vádlott határozottan állította, hogy a másik féltékenykedett rá az áldozat miatt, jobbára ezzel indokolták, hogy vádlott-társuk megölte a sértettet. A gyilkosság után a két fiatal hetekig bujkált vidéken, a lány tovább dolgozott prostituáltként, egy nyíregyházi panzióban fogta el őket a rendőrség. Két és fél éve vannak előzetes letartóztatásban.
   
A vádbeli, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 10-től 15 évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható. A büntetőper bizonyítással, tanúk meghallgatásával folytatódik a FB-n.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!