Rendőrségi

2011.03.28. 13:02

Részleges beismerő vallomást tett a fóti kettős gyilkosság gyanúsítottja

Részleges beismerő vallomást tett a múlt szerdai fóti kettős gyilkosság gyanúsítottja - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján; a férfit, aki a gyanú szerint megölte élettársát és annak anyját, egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Pest Megyei Bíróság.

MTI

Papp Péter ezredes elmondta, hogy a feltételezett tettes, a 34 éves P. Tibor Ferenc a gyilkosságot követő két napon bujkált, majd ügyvédje kíséretében feladta magát a rendőrségen.
   
A bűnügyi igazgató az előzményekről annyit árult el, hogy a férfi két éve, egy internetes párkereső oldalon  került kapcsolatba a 39 éves fóti nővel, aki egy kft. igazgatójaként jó anyagi körülmények között élt édesanyjával  fóti családi házukban.
   
A kapcsolat szorosabbá válásakor a szerényebb jövedelmű, biztonsági őrként dolgozó férfi is a házba költözött, az együttélés azonban sok veszekedéssel, többszöri össze- és szétköltözéssel járt. Ez év januárjában közös gyermekük született, s úgy tűnt, hogy a családi öröm meghozza a békét, ám hamarosan kiújultak az ellentétek közöttük, illetve a férfi és az asszony édesanyja között - mondta a bűnügyi igazgató.
   
A tragikus nap reggelén a férfi az éjszakai munkából tért haza, amikor - vallomása szerint - a bőröndjét a szoba közepén, összecsomagolva találta, vagyis kiadták az útját. Az amúgy is labilis személyiségű apa ezen úgy felbőszült, hogy az emeleti szobában, veszekedés közben, egy franciakulccsal lesújtott az asszonyra. A zaj miatt az emeletre felment 76 éves asszonnyal hasonló módon végzett a gyanúsított, aki ezt követően beült az áldozat kocsijába és visszatért a munkahelyére.
   
Ott levelet írt egyik rendőr kollégájának, azt közölve, hogy a csecsemő felügyelet nélkül van a megadott címen, és kérte, intézkedjen a biztonságba helyezéséről. Ennek nyomán szálltak ki a rendőrök a helyszínre, és látva a történteket, a kiszáradt csecsemőt kórházba vitették. A kislány már egészséges, elhelyezése folyamatban van - mondta Papp Péter ezredes.
   
A bűntett után P. Tibor Ferenc a budai erdőkben bujkált, a rendőrök keresték, öngyilkos akart lenni, ám meggondolta magát és felkereste édesapját, akinek mindent elmondott.
   
A bűnügyi osztály vezetője aláhúzta: a biztonsági őr ügyében több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás. A Pest Megyei Bíróság szóvivője, Kende Katalin az MTI-nek úgy nyilatkozott: az előzetes letartóztatást a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye indokolta, annak ellenére, hogy a férfi önként jelentkezett a rendőrségen.
   
P. Tibor Ferencnek az előzetes letartóztatás időtartama alatt - elmeállapotának megfigyelése miatt - az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben kell tartózkodnia a bírósági határozat értelmében - tette hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!