Rendőrségi

2011.12.09. 10:15

Megdöbbentő támadássorozat a Mária Rádió ellen

Várpalota - Ismeretlen tettesek betörtek a héten a Mária Rádió várpalotai stúdiójába. Ellopták az adáshoz szükséges laptopokat, s összetörték a berendezést. Az anyagi kár több százezer forint.

Szabó Péter Dániel

- Nem is az anyagi kár a fontos, bár az sem kicsi, sokkal inkább az eszmei. Az önkéntes, szívvel-lélekkel végzett munkákat tiporták sárba. Sok hanganyagunk is odalett az ellopott gépekkel. Ennek ellenére, technikusaink bravúros munkájának köszönhetően sikerült leadni a műsorunkat - mondja Darkóné Antalóczy Zsuzsanna koordinátor. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége várpalotai csoportjának elnöke megjegyezte, elgondolkodtató, hogy az elmúlt hetekben több eset is veszélyeztette a közelmúltban indult nonprofit rádió működését.


- Néhány héttel ezelőtt meglepő módon, a bezárt, üres stúdióban "kikapcsolódott" az adásgép. Időben észleltük, így késéssel ugyan, de lement a napi adás. December elején aztán elvágták az adókábelünket, a héten pedig betörtek a stúdióba. Következtetést egyelőre nem vonunk le a történtekből, csak gondolkodunk - tette hozzá a Mária Rádió koordinátora, aki bízik abban, hogy a rendőrség elfogja a tetteseket, s a rádió önkéntes kollektívája megerősödve, igazi csapatként mászik ki a bajból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!