Rendőrségi

2012.03.19. 16:26

Félezer lőszert találtak egy vöröstói házban

Vöröstó - Forgalomból kivont gépjárművel közlekedett, autójában engedély nélküli eszközöket tartott, lakásán pedig több mint 500 lőszert találtak.

Napló Online

Március 15-én délután Vöröstó Fő utcáján ellenőrzés alá vontak a rendőrök egy Lada Niva típusú gépkocsit és annak vezetőjét.

Az igazoltatás során megállapították, hogy a gépkocsi rendszámát egy forgalomból kivont magyar nyilvántartású személygépkocsira adták ki, az ellenőrzött jármű pedig a nyilvántartásban nem szerepel. A jármű átvizsgálásakor találtak 8 darab engedély nélkül tartott lőszert, és vadászathoz használható eszközöket is a rendőrök, ezért a gépkocsit vezető 66 éves budapesti férfit a helyszínen elfogták, és a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították. A gépkocsi lefoglalása után a férfi vöröstói tartózkodási helyén a nyomozók házkutatást tartottak fegyverszakértő bevonásával. A házkutatás során további 569 db lőszert és egy éjjellátó céltávcsövet foglaltak le, mivel tartására a férfinek nem volt engedélye.

A budapesti férfi ellen őrizetbe vétele mellett visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel, valamint egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!