Rendőrségi

2013.09.21. 06:56

Betöréseket derítették fel a devecseri rendőrök

Devecser - A két fiatal gyanúsított Somlóvásárhelyen és Devecserben tört be lakóházakba, illetve egy devecseri varrodából is loptak, többségében csaptelepeket vittek magukkal és vezetékeket vágtak le.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendelkezésre álló adatok szerint 2013. július közepén a pince ablakát betörve jutottak be az ismeretlen elkövetők a somlóvásárhelyi családi házba, ahonnan többek között műszaki kisgépeket, háztartási berendezéseket, informatikai eszközöket tulajdonítottak el a 45 éves sértettől. A tettesek alapos munkát végeztek, ugyanis az ingatlanból még a csaptelepeket is leszerelték és több elektronikai készülékről a vezetékeket levágták, hosszabbítókat vittek el, a pincéből még az ott tárolt kerítés oszlopokat is eltulajdonították.

A helyszíni szemlén és a nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a 19 éves K. Norbert somlójenői és a 21 éves H. Erik Jenő somlóvásárhelyi lakos került a rendőrök látókörébe. A Devecseri Rendőrőrs munkatársai a két fiatal férfit 2013. szeptember 17-én az ügyben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki és egyúttal őrizetbe vette őket. A Veszprémi Járásibíróság két nappal később elrendelte mindkét személy előzetes letartóztatását.

K. Norbert és H. Erik Jenő ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy másik büntetőeljárást is folytat a Devecseri Rendőrőrs. A nyomozás adatai alapján a fiatalok 2013. augusztus 31-én egy devecseri lakóházba, az ajtót befeszítve mentek be, ahonnan kerékpárokat, laptopot, fényképezőgépet, műszaki cikkeket, karórát és ékszert is magukkal vittek.

K. Norbert a lakásbetörés mellett, részben beismerte a devecseri – üzemen kívüli – varrodában 2013. nyarán történt betörés elkövetését, melyben a beszerzett bizonyítékok alapján gyanúsítottként merült fel a neve. A 19 éves fiatal további bűncselekmény elkövetéséről is beszámolt, melyben gyermekkorú társával nagy mennyiségű vezetéket vágott le, illetve csaptelepeket és bojlereket tulajdonított el, ezzel milliós összegű kárt okoztak a tulajdonos gazdasági társaságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!