Rendőrségi

2015.06.05. 18:56

Taxival járt el betörni, a pénzt elbulizta

Korábban már megírtuk, hogy május 22-én hajnalban három veszprémi dohányboltba is betörtek, ahova a nyílászárókat összetörve jutott be a tettes.

Heffler Péter

A Veszprémi Rendőrkapitányság vizsgálati osztályának vezetőhelyettese, Tahin László elárulta, hogy a harminchat éves, nemesvámosi P. Péter a helyszínek között taxival közlekedett. A tettest azóta elfogták, és jelenleg előzetes letartóztatásban van.

– Veszprémben korábban nem volt jellemző, hogy egyszerre történjen bűncselekmény kereskedelmi egység sérelmére – mondta Tahin László rendőralezredes.

Mindhárom dohányboltnál közel azonos módszerrel történt betörés. Az egyik üzletnek az ablakát, míg a másik kettőnél a bejárati ajtó üvegezését törte be az elkövető a bolt előtti kukával, illetve fém hamutartóval, ami éjféltől fél kettőig történt a Dornyai úti és a Jutasi úton lévő két üzletben. Az első és második helyen több százezer forintot, míg a harmadik üzletben párezer forintot és dohányárut rabolt a tettes. Ezt követően egészen Budaörsig ment a taxival, ahol szórakozásra költötte a zsákmányt – árulta még el az elkövetőről a rendőralezredes, majd hozzátette, hogy hamar P. Péter nyomára akadtak.

– Mindhárom helyszínen jelzett a biztonsági rendszer és járőreink hamar a helyszínre értek, de sajnos szembesültek, hogy a tettes elmenekült. A három helyszín mindegyikén rögzítette a kamerarendszer, hogy ugyanaz a személy hatolt be, ugyanabban az öltözékben. A rövid idő alatt elkövetett három helyszínen történt rablás kizárta, hogy az illető gyalogolt, és az a felvetés bizonyosodott be, miszerint taxival közlekedett a tetthelyek között. A bűnügyi osztály nyomozói az összegyűjtött bizonyítékok alapján eljutottak a nemesvámosi, harminchat éves munkanélküli P. Péterhez, aki a korábbi három hasonló vagyon elleni bűncselekménye miatt már nem volt ismeretlen a számunkra. A körözés kiadása után rövid időn belül el is fogtuk az elkövetőt, aki beismerte a tettét. Őrizetbe vettük, és a veszprémi nyomozási bíró le is tartóztatta – mondta még Tahin László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!