Rendőrségi

2015.08.28. 08:18

Piacon árulta a lopott kerékpárt

Lopott kerékpárt értékesített a nyomozás adatai szerint a pápai piacon egy helyi lakos. A nyomozók őrizetbe vették a lopással gyanúsítható férfit.

A pápai sértett 2015. augusztus 20-án értesítette a rendőrséget arról, hogy a lakásához tartozó pincében lelakatolt kerékpárja eltűnt. A jármű felkutatása érdekében a Pápai Rendőrkapitányság két nyomozója 2015. augusztus 26-án kora reggel felkereste a pápai használtcikk piacot, ahol megpillantották az eltűnt kerékpárt. A biciklit toló férfit kérdőre vonták, aki megmutatta a rendőröknek azt az árust, akitől nem sokkal azelőtt pár ezer forintért megvásárolta a több tízezer forint értékű kétkerekűt.

A járművet értékesítő 20 éves K. Alexet előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A kerékpár vételárát K. Alex visszaszolgáltatta a vásárlónak, míg a lopott biciklit a rendőrök lefoglalták és 2015. augusztus 27-én visszaadták jogos tulajdonosának. A nyomozás további adatai szerint K. Alex azzal is megalapozottan gyanúsítható, hogy a napokban egy másik lezárt kerékpárt is eltulajdonított az egyik pápai lépcsőházból.

A férfi ellen kétrendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A nyomozók indítványozták a férfi előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!