Rendőrségi

2016.03.07. 12:54

Szamurájkarddal támadt egy pápai szórakozóhelyre - "A karddal kitörte az ajtó üvegét és befelé szurkált" (frissítve)

Egy pápai szórakozóhelyről érkezett bejelentés a rendőrségre 2016. március 6-án a hajnali órákban, mely szerint egy férfi ott karddal hadonászik.

Polgár Tibor

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatás szerint a helyszínre rövid időn belül kiérkező járőrök egy 46 és egy 56 éves pápai férfit fogtak el. A két személy a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy miután a szórakozóhelyről viselkedésük miatt az alkalmazottak távozásra szólították fel őket, oda rövid időn belül visszamentek és megrongálták a helyiség bejáratát. Egyikük eközben egy szamuráj karddal is megfenyegette a bent tartózkodókat. Az egyenruhások még a helyszínen elfogták a támadókat. Az ügyben garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást a Pápai Rendőrkapitányságon. A nyomozók a két gyanúsítottat őrizetbe vették.

Frissítés: "A karddal kitörte az ajtó üvegét és befelé szurkált"

Szamurájkarddal támadt rá egy középkorú férfi egy belvárosi szórakozóhelyre és annak személyzetére, miután viselkedése miatt őt, illetve barátját kiküldték az éjszakai bárból vasárnap hajnalban. A támadó szerencsére „csak” a bejárati ajtóban tudott kárt okozni, ugyanis egy bárszékkel lefegyverezték, majd pedig a rendőrök elfogták.

A szórakozóhely üzemeltetőjétől – akinek kérésére megőrizzük az anonimitását – megtudtuk, a problémás két férfi hajnali fél három körül érkezett meg a zenés buliba, ám a biztonsági személyzetnek hamar távozásra kellett felszólítaniuk őket, mivel kihívó viselkedésükkel zavarták a többi vendéget. Ittasak voltak, valamint magatartásuk alapján egyéb tudtamódosító szert is fogyaszthattak. Egyikük szó nélkül távozott, míg a társa szóváltásba keveredett az egyik portással. Amikor kikísérték őt a bejáraton, nagy fékcsikorgások közepette megérkezett egy elöl és hátul is összetört autóval a korábban távozott társa, aki elővett egy szamurájkardot a járműből és fenyegetően a szórakozóhely felé indult.

– Ennek hatására a biztonsági őrökkel az ajtón belülre hátráltunk, amit aztán tartottunk, hogy a két férfi ne tudjon bejönni. Egyikük a karddal kitörte az ajtó üvegét és befelé szurkált, ezért hátrébb húzódtunk – elevenítette fel a történeteket a szórakozóhely üzemeltetője, aki maga is jelen volt a vasárnap hajnali esetnél. – A fegyveres támadó a bár alsó folyosóján az életünk kioltásával fenyegetett, miközben továbbra is hadonászott a szamurájkarddal. Igyekeztünk védekezni a kezünk ügyébe kerülő berendezési tárgyakkal, végül egy bárszékkel ártalmatlanítani tudtuk a kardos férfit, viszont közben a társa hozzám vágott egy gázpalackot. Ezt követően a biztonsági őrök őt is legyűrték. A rendőrök pillanatok alatt, nagy erőkkel érkeztek ki a helyszínre és elfogták a két férfit. Nagy köszönettel tartozunk a Pápai Rendőrkapitányság munkatársainak – hangsúlyozta a fiatal vendéglátós.

Így néz ki a belvárosi szórakozóhely bejárati ajtaja a szamurájkardos támadás után (fotó: Polgár Tibor)

Mint mondta, számára a vendégei kulturált, biztonságos szórakozása a legfontosabb, ennek mentén minden egyes alkalommal távozásra kérik azokat, akik zavarják a többség kikapcsolódását.

– Közel egy éve vettem át ennek a szórakozóhelynek az üzemeltetését, eddig semmilyen komoly problémánk nem volt. Többfős biztonsági személyzet vigyáz a rendre, mindig igyekszünk elébe menni a konfliktusnak. Hozzáteszem, ilyen súlyú bűncselekményt – ami szerencsére még a nagyvárosokban is nagyon ritka – képtelenség megelőzni. Ha ez megtörténik, a vendégeink megvédésre kell törekednünk a rendőrség kiérkezéséig. Vasárnap hajnalban az emeleti helyiségben lévők szerencsére semmit sem érzékeltek az eseményekből – jegyezte meg a bár üzemeltetője.

Ezzel a bárszékkel ártalmatlanították a kardos támadót (fotó: Polgár Tibor)

Információink szerint egyébként az a férfi, akit ki kellett vezetni a szórakozóhelyről, még a szamurájkardos támadás előtt felhívta a rendőrséget, hogy ellopták tőle a cipőjét, a pénzét és a mobiltelefonját – azt a készüléket, amiről az egyenruhásoknak telefonált Úgy tudjuk, a karddal fenyegetőző társa az incidens után a pápai kórház intenzív osztályára került.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az esettel kapcsolatban egy 46 és egy 56 éves férfit fogtak el a pápai rendőrök. A két személy megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy miután viselkedésük miatt az alkalmazottak távozásra szólították fel őket a szórakozóhelyről, oda rövid időn belül visszamentek és megrongálták a helyiség bejáratát. Eközben egyikük egy szamurájkarddal is megfenyegette a bent tartózkodókat. Az ügyben garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást a Pápai Rendőrkapitányságon. A nyomozók a két gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!