Rendőrségi

2013.05.23. 06:30

9 tonna ólomsörétet loptak a fémtolvajok

A gyanúsítottak hónapokon át lopták egy balatonfűzfői cég telephelyéről a lőszergyártásra használt ólomsörétet. A 9 tonna sörétet mintegy mintegy 2 millió forintért értékesítették - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

veol.hu

A lopással gyanúsított ifj. K. Csaba 28 éves, id. K. Csaba 50 éves, M. Zsolt 36 éves és Zs. Ferenc 28 éves litéri, valamint T. László 37 éves veszprémi lakosok 2012 szeptembere és decembere között több mint 9 tonna vadászlőszer gyártására használt ólomsörétet tulajdonítottak el egy lőszer és robbanószer gyártásával foglalkozó balatonfűzfői Kft. telephelyéről.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak a közel 5 millió Ft értékű ólomsörétet átolvasztották és tiszta ólom fémhulladékként összesen mintegy 2 millió Ft-ért értékesítették.

Az öt férfit 2013. május 2-án fogták el és hallgatták ki. Zs. Ferenc szabadlábon védekezhet, társait őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!