Rendőrségi

2012.05.04. 07:37

A kertben pihent, miközben kifosztották a házát

Egy győri lakos telefonált a Tapolcai Rendőrkapitányság ügyeletére április 29-én a késő délutáni órákban, hogy balatonedericsi nyaralójából ismeretlen tettes közel 200.000 Ft értékben tulajdonított el különféle aranyékszereket, iratokat és készpénzt.

Napló Online

A sértett elmondása szerint éppen nyaralója kertjében pihent, mikor egyszer csak arra lett figyelmes, hogy egy számára ismeretlen férfi szalad ki a házból. A villámgyorsan menekülő tolvaj aztán egy, a ház előtt várakozó fehér színű autóba ugrott be, majd hatalmas porfelhőt hagyva maga után elhajtott.

Ezek után a tulajdonos körülnézett a házban, mi tűnt el, s döbbenten tapasztalta, hogy a besurranó férfi mindent magával vitt, ami a nappali helyiségben a keze ügyébe került. A smaragd-, illetve rubinköves aranyékszereknek, személyes irataiknak már csak hűlt helye maradt, sőt az elkövető az asztalon elhelyezett bőrből készült pénztárcát is elemelte, melyben több tízezer forint készpénz volt.

A besurranó tolvaj ellen – aki bűncselekménye elkövetésével megközelítőleg 200.000 forintos kárt okozott – kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!