Rendőrségi

2011.10.28. 08:34

Az elkövetők és a lopott laptop is meglett

Jó helyen volt jó időben az a gépkocsizó járőr, amelyik egy meglopott veszprémi kereskedőnek nyújtott azonnali segítséget.

Napló Online

A használt műszaki cikkek bizományosi értékesítésével foglalkozó férfi csütörtökön, késő délelőtt vált lopás áldozatává, amikor két furcsán viselkedő fiatalember ment be az üzletébe.

Kisebb időkülönbséggel távoztak anélkül, hogy bármit is vásároltak volna, azonban a tovább maradó és futva távozó társ egy 55.000.- forint értékű laptopot is felkapott a forgalmazott termékek közül.

Bár a sértett azonnal az üldözésükre indult, belátta, a jelentős korkülönbségből fakadóan nem lesz esélye a hátránya ledolgozására, ezért inkább az autójához indult. Éppen ekkor bukkant fel az utcán a Veszprémi Rendőrkapitányság járőrgépkocsija.

Miután a kereskedő tájékoztatta a rendőröket a történtekről, és megmutatta a tolvajok menekülési irányát, perceken belül elfogták azt a 22 éves és 19 éves megyeszékhelyi lakost, akik a bűncselekményt elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatóak. A laptopot időközben átadták egy harmadik társuknak, akit orgazdaság vétsége miatt vontak eljárás alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!