Rendőrségi

2012.10.08. 06:40

Keresik az orvvadászt

Megyei körkép – Az elmúlt hetekben orvvadászok garázdálkodtak a HM Verga Zrt. vadászterületén, a társaság feljelentést tett.

Tremmer Tamás

Először szeptember közepén, majd a hónap végén ugyancsak egy lelőtt gímszarvast találtak HM Verga Zrt. vadászterületén. A közös bennük, hogy mindkettőt egyértelműen orvvadászok ejtették el, tájékoztatott Tengerdi Győző, a HM Verga Zrt. vezérigazgatója. A szarvasok tenyész- és húsértéke külön-külön megközelíti a 800 ezer forintot. Az első alkalommal húsvadászatról volt szó, a tömbhúsokat ugyanis kikerítették a szarvasból. Ezt már régebben ejthették el, mire rábukkantak. A második bikatetem azonban friss volt, csupán pár órás lehetett. Ehhez nem nyúltak, vélhetően megzavarták őket. Ez utóbbi eset érdekessége, hogy a katonai lőtér kellős közepén történt, ahova annak ellenére is bemerészkedtek az orvvadászok, hogy a területet a Verga és a lőtéri őrség egyaránt felügyeli. Az erdőgazdaság a szükséges rendőrségi feljelentést megtette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!