Rendőrségi

2010.04.30. 15:43

Kerítést loptak a fémtolvajok - Még aznap elcsípték őket

Balatonakarattya - Kerítéselemeket lopott el egy balatonakarattyai üdülőből három fiatalember április 29-én, csütörtökön délután, a zsákmányt egy fémkereskedőnek adták el. A huszonéves fiatalembereket még aznap elfogták a rendőrök.

Kiss Nikolett

Csütörtökön a kora délutáni órákban állampolgári bejelentés érkezett a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, hogy egy balatonakarattyai üdülő környékén három fiatal férfi valamit pakol egy fehér kisteherautóra.

A járőrök kiérkezésükkor nem találtak a helyszínen semmilyen járművet, de szétnéztek a környéken. Arra lettek figyelmesek, hogy a környéken 1,2 x 2 méteres, lapos vasból és U vasból készült kerítéselemek vannak a fűben elrejtve. A bejelentésben megadott rendszám alapján megállapították a gépjármű tulajdonosát.

A kisteherautó tulajdonosa elmondta, kinek adta kölcsön a már előző este elkért járművét. A nyomozók azonnal körözést és házkutatási parancsot adtak ki a három fiatalember ellen. A kapitányságon a bizonyítékok hatására beismerő vallomást tettek. Kiderült, hogy a három balatonkenesei huszonéves fiatalember a 25 db kerítéselemet egy illegális berhidai fémkereskedő gyűjtőhelyére szállították, és 17.000 forintért eladták.

A kisértékű lopás miatt ellenük indított eljárás során szabadlábon védekezhetnek - tudtuk meg a rendőrségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!