Rendőrségi

2009.09.28. 14:51

Magyarok csempésztek drogot Romániába

Bukarest - Három magyar és egy román állampolgár ellen emelt vádat drog csempészése miatt a szervezett bűnözés elleni kérdésekben illetékes román ügyészség.

MTI

A vádirat szerint a négy személy 2008 júliusa és 2009 májusa között közreműködött 200 kilogramm veszélyes drog Románia területére való becsempészésében. Az ügyészek szerint a vádlottak üdítőitalok közé rejtették a 80 százalékos tisztaságú kokaint, amelynek piaci értékét 20 millió euróra becsülik.

Az üdítőt tartalmazó konténereket egy perui cég küldte egy aradi alapítványnak. A szállítmány Konstanca kikötőjén keresztül érkezett Romániába.

A román ügyészség korábbi közlése szerint a hatóságok már Konstancában lefoglalták a drogot. Titokban kicserélték a szállítmány tartalmát, a rakomány útját pedig figyelemmel kísérték. Aradon vették őrizetbe a három magyar állampolgárt, amikor éppen át akartak rakodni.

A pert várhatóan a bukaresti törvényszéken bonyolítják majd le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!