Rendőrségi

2014.11.22. 08:43

Nem adta vissza a tévedésből számlájára utalt pénzt

Egy jogtalan elsajátítás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárást zárt le a napokban vádemelési javaslattal a Balatonfüredi Rendőrkapitányság.

Egy balatonfüredi lakos tett feljelentést, miszerint 2014. augusztus 12-én tévedésből nem az általa kijelölt bankszámlára utalt el 90.000 forintot, hanem egy másik személy számlájára. Ezt követően a feljelentő tájékoztatta a bankot a téves utalásról, majd a bank felszólította a személyt, hogy a véletlenül átutalt összeget a sértett bankszámlájára utalja vissza. Ennek azonban nem tett eleget.

A nyomozás során megállapítást nyert a bankszámla tulajdonosa, T. B. Mária 33 éves várpalotai lakos. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya gyanúsítottként kihallgatta a személyt, aki elismerte azt, hogy a tévedésből hozzá került pénzt nem utalta vissza a feljelentőnek. A jogtalan elsajátítás vétségének elkövetése miatt folytatott nyomozást a Balatonfüredi Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!