Rendőrségi

2011.01.12. 10:50

Tizenöt nap elzárás hólapátlopás miatt

Miskolc - Tizenöt nap elzárással büntette a sátoraljaújhelyi bíróság azt a 41 éves férfit, aki a városellátó szervezet egy lezárt konténeréből hólapátokat emelt el, majd megpróbálta azokat értékesíteni - tájékoztatta a rendőrség szerdán az MTI-t.

MTI

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: lopással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt indított eljárást a sátoraljaújhelyi rendőrkapitányság egy férfival szemben, aki hólapátokat árult egy helyi italboltban.
   
Az árusítást a kiérkező járőrök akadályozták meg, akiknek gyanús volt a lapátok mennyisége (7 darab). A férfi elszámoltatása során azt nyilatkozta, hogy a szerszámokat egy közeli kukában találta - tette hozzá a szóvivő.
   
Hamarosan kiderült azonban, hogy a hólapátok egy eredetileg lezárt konténerből származnak, amely a városellátó szervezet tulajdona. Amikor a férfi szembesült azzal, hogy történetét nem fogadják el és már a rendőrség számára is ismertek a körülmények, részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a lezárt konténer fedelét körülbelül 30 centiméter magasságban meg tudta emelni, ezután a résen keresztül húzgálta ki belőle a hólapátokat.
   
Egyedné Novodonszki Éva arról is beszámolt, hogy a gyanúsított a szerszámok felhasználásával kapcsolatban ezután egy újabb történettel állt elő, miszerint nem is akarta a lapátokat eladni, azokkal ő akart dolgozni éveken keresztül. A sátoraljaújhelyi rendőrök a férfit őrizetbe vették, majd gyorsított eljárás keretében három nappal később a helyi bíróság 15 nap elzárással büntette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!