Sport

2011.04.04. 17:29

Önmagát verte a VRC

Budapest, Sümeg - Nyert állásból bukta el a Company VRC a MAFC elleni első összecsapást a két győzelemig tartó párharcban a férfi röplabda extraliga 5-8. helyéért zajló rájátszásában.

B. Virág Rita

MAFC-Company 3:2 (20, -25, -17, 20, 17)
Káposztásmegyer, 50 néző. V.: Éva, Stefik.
MAFC: Vocskó M., Takács, Tari, Szappanos, Jahn, Molnár. Csere: Tihanyi (liberó)(, Markovich, Soós, Oláh. Edző: Vocskó György.
Company VRC: Dolgos, Horváth Sz., Czintula, Németh Z., Tóth. Csere: Horváth Á., Katona (liberók), Puspán, Seck, Kráml, Németh E. Edző: Nyári Sándor.

Takács pontjaival indult az első felvonás, majd mindkét oldal többször is nyitást rontott, ráadásul a veszprémiek támadójátéka is akadozott (9:6). A MAFC sem játszott tökéletesen, három hibával gyorsan felhozta ellenfelét (9:9). Tóth pontjával először vezetett a VRC és a második technikai szünetig ez így is maradt (15:16). A rövidke megbeszélésen rendezte sorait vendéglátó (19:16) és gyorsan behúzta az első szettet. A folytatásban 10:12-ig kiegyenlített csata zajlott, majd Seck és Czintula szép megoldásaival négyre nőtt a különbség (11:15). Hiába vezetett biztosan a Company (16:20) a végjátékban megtorpant (24:24) és csak nagy nehezen tudott egyenlíteni. Elképesztő elánnal kezdte a harmadik felvonást a Veszprém (4:14) és a szett elején kiharcolt tetemes különbséget meg is tudta tartani (1:2). Ismét fordult a kocka, a MAFC magához tért (16:9). Ugyan a Company visszazárkózott négy pontra, azonban végül nem jutott közelebb a hazaiakhoz és jöhetett az ötödik játszma. Itt 4:8-ra, majd 10:13-ra is a Veszprém ment, de hiába, mert időkérés után fordított a MAFC (14:13). A VRC hárította a meccslabdát és elképesztő pontok után végül a a hazai alakulat örülhetett.

Nyári Sándor: - Megint saját magunkat vertük meg. Gratulálok a MAFC-nak.

Sümeg-Szeged 3:1 (21, 22, -21, 24)
Sümeg, 200 néző. V.: Vári, Bátkai-Katona.
Sümeg RE: Kaposi, Gelencsér, Koós, Petre E., Gőczi, Markó. Csere: Horváth Cs. (liberó), Porkoláb, Soós, Bíró. Játékos-edző: Markó Gábor.

A férfi röplabda NB I 9-11. helyéért zajló rájátszásában a Sümeg fennállása során először találkozott a Szegeddel. Az első percek az ismerkedés jegyében zajlottak, majd a hazaiak elkapták a fonalat (19:15) és többek között Kaposi és Koós remek nyitásaival megnyerték az első játszmát. A második játék hasonlóan alakult, azzal a különbséggel, hogy a Sümeg két-három pontnál nagyobb különbséggel egyszer sem vezetett, de így is megnyerte a szettet. Túlságosan megnyugodott a SRE, a Tisza-partiak négy-öt pontos fórt harcoltak ki és szépítettek. A negyedik felvonás hozta a legnagyobb csatát: fej-fej mellett haladtak a küzdő felek, végül a Sümeg izgalmas végjátékban megnyerte a mérkőzést.

Markó Gábor: - Nagy szükségünk volt erre az önbizalom növelő sikerre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!